Calea Lactee: Bariera INVIZIBILA Descoperita de Cercetatori

Calea Lactee Bariera INVIZIBILA

Calea Lactee este galaxia din univers despre care stim cele mai multe, sau mai bine zis inca invata foarte multe, pentru ca secretele sale continua sa fie dezvaluite, iar despre unul dintre ele vorbim chiar acum. O echipa de cercetatori ai universitatii Nanjing din China a reusit sa descopere ceva ce nimeni nu a mai vazut pana acum in Calea Lactee, mai exact o aparenta bariera invizibila care ar exista in apropierea centrului galaxiei, si care l-ar proteja.

Calea Lactee are aproape de partea sa centrala diverse zone in care exista raze gama radioactive, acestea fiind generate in momentul in care razele cosmice se ciocnesc de materia obisnuita din spatiu, ele fiind aruncate in diverse zone dupa impact. Analizand cu atentie centrul galaxiei Calea Lactee, cercetatorii au descoperit ca exista o zona foarte mare din apropierea centrului sau in care razele gama nu intra, la fel ca si alte forme de raze cosmice din univers.

Calea Lactee: Bariera INVIZIBILA Descoperita de Cercetatori

Calea Lactee are acolo o aparenta “bariera invizibila”, conform cercetatorilor din China, iar din cauza ei exista o densitate redusa de raze cosmice in respectiva zona, in comparatie cu altele din galaxia noastra. Deocamdata oamenii de stiinta nu au nici cea mai vaga idee ce anume genereaza acea bariera invizibila din centrul galaxiei Calea Lactee, dar asta probabil si pentru ca nu o pot analiza prea bine din cauza pozitiei Pamantului in raport cu acea zona.

“Am identificat razele cosmice GeV-TeV în zona moleculară centrală cu observațiile cu raze γ ale telescopului Fermi cu suprafață mare, al cărui spectru și gradient spațial sunt în concordanță cu cele măsurate de telescoapele Cherenkov de imagistică atmosferică, dar densitatea corespunzătoare a energiei razelor cosmice este substanțial mai scăzută decât așa-numita componentă a razelor cosmice de mare, sugerând prezența unui accelerator de particule de mare energie la centrul galactic și existența unei bariere care poate suprima efectiv pătrunderea particulelor din marea razelor cosmice în centrul galactic. zona moleculara.”

Calea Lactee are centrul la 26.000 de ani lumina fata de Pamant, avand de 1 milion de ori mai multe stele per an lumina decat al noustru sistem solar, iar desigur ca toate sunt adunate in jurul gaurii negre imense de acolo. Oamenii de stiinta cred ca gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee ar fi si un accelerator de particule care le creste vitezele pana aproape de cea a luminii, iar acest lucru ar putea influenta in vreun fel si existenta acelei bariere.

Calea Lactee inca are foarte multe mistere pe care omenirea nu le-a descoperit, dar pe masura ce oamenii de stiinta continua sa analizeze galaxia noastra, vom afla cu siguranta mai multe despre ceea ce se intampla acolo.