Soarele: Imaginea SPECTACULOASA, cum NU L-ai mai Vazut Pana Acum

soarele imaginea spectaculoasa nu ai vazut

Soarele apare intr-o imagine cu adevarat spectaculoasa astazi, iar asta pentru ca NASA a reusit sa surprinda Steaua din centrul sistemului solar intr-un mod cu totul, si cu totul, inedit, asa cum mai niciun om obisnuit nu l-a vazut pana acum. Cei de la NASA au reusit sa surprinda soarele asa cum apar eel cand este vazut folosind un telescop cu raze X, cel NuSTAR fiind folosit pentru surprinderea acestei imagini cu adevarat impresionante pentru omenire.

Soarele a fost surprins in aceasta imagine de catre un telescop foarte sensibil care este folosit de catre NASA pentru a surprinde imagini cu diverse obiecte cosmice aflate la mari distante fata de Pamant, iar asa putem vedea si soarele. Cei de la NASA pun in evidenta petele solare, un fenomen care are loc in mod constant la suprafata stelei din sistemul nostru solar, iar oamenii de stiinta incaerca sa explice pentru oameni faptul ca acestea nu sunt la fel de fierbinti precum suprafata stelei.

Soarele: Imaginea SPECTACULOASA, cum NU L-ai mai Vazut Pana Acum

soarele imaginea spectaculoasa nu ai vazut nustar
FOTO: NASA, NuSTAR, SDO

Soarele are prezentate petele sale asa cum au ele loc pe suprafata sa, telescopul NuSTAR putand sa ne arate in detaliu cee ace in mod normal este ascuns de oameni pentru ca direct nu putem vedea ecea ce se intampla cu Steaua. Zonele colorate foarte intens au temperature extrem de ridicate, fiind cunoscut faptul ca soarele poate avea in coroana sa temperaturi de chiar pana la cateva sute de ori mai mari in comparative cu cele inregistrate in petele solare.

“De ce sunt regiunile de deasupra petelor solare atât de fierbinți ? Petele solare în sine sunt puțin mai reci decât suprafața solară din jur, deoarece câmpurile magnetice care le creează reduc încălzirea convectivă. Prin urmare, este neobișnuit ca regiunile deasupra capului — chiar mai sus în coroana Soarelui — să poată fi de sute de ori mai calde. Pentru a ajuta la găsirea cauzei, NASA a direcționat satelitul NuSTAR (Nuclear Spectroscopic Telescope Array) care orbitează în jurul Pământului pentru a îndrepta telescopul său foarte sensibil cu raze X către Soare.”

Soarele ar dezvalui cu aceasta ocazie pentru NASA inclusive informatii cu privire la la explozii de energie de durata mai mica decat cele din spatele petelor solare, insa ele pot sa fie sursa de caldura pentru temperaturile ridicate ale unor zone din coroana. Desigur ca NASA nu a oferit prea multe detalii in legatura cu acestea pentru omenire, astfel ca soarele inca isi mentine unele dintre secrete, dar cel mai probabil nu pentru o perioada chiar atat de lunga de timp.

Soarele ramane in centrul atentiei in aceasta perioada, iar asta pentru ca NASA are inclusive o sonda spatiala care orbiteaza Steaua la distante chiar mici pentru a afla cat mai multe dintre secretele sale in acest moment.