Valeriu Gheorghita: Masura Anuntata Oficial de Sarbatori in Valul 4

Valeriu Gheorghita a anuntat in mod oficial o masura care a fost decisa de catre autoritati, si care se va aplica in plin val 4 de infectari pentru toti romanii din tara, astfel ca in acea perioada centrele de vaccinare vor continua sa imunizeze oamenii care doresc sa fie vaccinati.

Valeriu Gheorghita spune ca persoanele programate vor putea fi vaccinate in centrele la care si-au facut programare, insa activitatea acestora va fi redusa la un minim pentru a se asigura totusi vaccinarea, dar nu cu tot personalul pentru ca acesta sa aiba zile libere in perioada Craciunului si a Anului Nou.

“Într-o completare, noi am transmis deja către Direcțiile de Sănătate Publică o adresă prin care am făcut recomandările legate de vaccinarea în zilele de sărbătoare legală, în zilele libere, tocmai de a ajusta, exact cum a spus și domnul secretar de stat, programul de lucru, să reducem la un program care să permită vaccinarea celor care se află în platformă, celor care sunt programați.

Deasemenea, dacă este un centru care are mai multe fluxuri să reducem la un număr cât mai mic în special în aceste zile, să asigurăm continuitatea, dar în același timp oamenii să poată să beneficieze și de zilele libere atât timp cât toată lumea beneficiază de acest lucru.

Reamintesc faptul că, la finalul fiecărei săptămâni, în Municipiul București se derulează un maraton de vaccinare care continuă până la sfârșitul acestui an. În weekend-ul 19-21 noiembrie au fost vaccinate peste 15.500 de persoane în cadrul maratonului de vaccinare în cele opt centre destinate.

Deasemenea, la nivel național, în acest sfârșit de săptămână, au fost desfășurate în cinci județe alte evenimente de tip maraton de vaccinare, unde au fost vaccinate peste 4.178 de persoane.

În ceea ce privește acțiunile de vaccinare din mediul rural, cu sprijinul echipelor mobile, în săptămâna precedentă s-au demarat acțiuni de vaccinare în 29 de județe și au fost vaccinate în mediul rural peste 11.600 de persoane.

Dacă ne uităm la evoluția vaccinărilor pe doza unu, în săptămâna 15-21 noiembrie, în total au fost vaccinate 149.893 de persoane, cu aproximativ 15% mai puțin față de săptămâna anterioară, când fuseseră vaccinate aproximativ 175.647 de persoane.”