Ministrul Educatiei: Important Mesaj Oficial, Hotararile din Scoli

Ministrul Educatiei transmite un extrem de important mesaj oficial pentru toate scolile din Romania, iar asta deoarece milioane de elevi sunt vizati de ceea ce se intampla, autoritatile reusind sa distribuie testele de sliva catre inspectoratele judetele scolare si scoli, dar nu sub forma de kituri complete.

Ministrul Educatiei spune ca acesta este modul in care sunt livrate testele de acest gen de catre producator, si ca unele scoli au luat hotararea ca angajatii sa le combine elementele lor in kit-uri complete pentru elevi, acestea avand si certificate de conformitate in cutiile speciale cu care au fost livrate catre scoli.

“Cerintele de performanta si de reglementare au fost elaborate de catre Agentia Nationala a Medicamentului. 2, licitatia a fost organizata de catre ONAC. 3, contractele au fost semnate, iar receptia a fost facuta, conform contractului, de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, din cadrul DSU condus de catre doctorul Raed Arafat.

Inspectoratele Scolare Judetene au primit ce s-a achizitionat, precizarea domnului Arafat este foarte buna. Informatia promovata de catre domnul senator Palarie, sunt convins ca din necunoastere pentru ca altfel intra sub incidenta altor reglementari legale, este falsa, pentru ca fie care cutie de 25, sau 50 de teste, este insotita de instructiuni, deasemenea si de un certificat de conformitate.

Este intr-adevar o problema, o problema pentru scoli, nu pentru domnul senator Palarie, pentru ca in scoli trebuie sa fie asamblate pachete de cate 2 pentru a putea fi distribuite fiecarui elev si fiecarui angajat din invatamant, este vorba despre o incercare la care sunt supusi profesorii.

Este o problema, o problema importanta, dar avantajul testarii in scoli este mult mai important decat aceasta problema, care poate fi depasita, si a fost depasita, va aduc la cunostinta, in mai multe judete deja, prin implicarea colegilor cadre didactice.

Sunt convins ca vom avea si suportul angajatilor Ministerului Sanatatii din cabinetele medicale scolare pentru a face fata acestei provocari. Provocarea este intr-adevar foarte importanta, pentru ca testarea a fost ceruta, iar acum exista teste in scoli, acest lucru este cel mai important.

Certificatul de conformitate este in mod clar documentul care insoteste fiecare lot, acest certificat va fi multiplicat alaturi de instructiuni. 6.5 milioane de teste au fost livrate la cutii de 25 si 50 de teste, iar fiecare cutie este insotita de catre un certificat de conformitate.”