Android: ALERTA cu 10 Milioane de Telefoane Infectate de Malware

Android ALERTA 10 Milioane Telefoane Infectate Malware

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile, cei de la Google oferindu-l gratuit, iar asa a ajuns sa fie instalat in miliarde de dispozitive mobile, sau fixe, din intreaga lume pana acum. Din pacate, aceasta popularitate pe care Android o are il face si o foarte mare tinta pentru hackeri, astfel ca astazi vorbim despre o noua alerta extrem de importanta dupa ce aproximativ 10 milioane de telefoane au fost infectate cu malware.

Android este folosit de catre peste 1000 de producatori de telefoane, si alte dispozitive mobile, din intreaga lume, iar acum vorbim despre cele care au acces in Huawei AppGallery, deoarece acolo au avut loc infectarile. Conform unor experti in securitate informatica, jocuri distribuite prin intermediul Huawei AppGallery au fost infectate cu malware-ul Cynos, unul care a fost detectat pentru prima oara acum 7 ani de zile, dar a tot evoluat intre timp.

Android: ALERTA cu 10 Milioane de Telefoane Infectate de Malware

Android poate fi exploatat in cam totalitate de catre acest malware care a fost ascuns in nu mai putin de 190 de jocuri distribuite prin intermediul Huawei AppGallery, ele fiind desigur clone ale altor jocuri mai populare. Dupa infectarea unui telefon Android cu acest malware, el trimite catre serverul hackerilor o varietate de informatii despre dispozitiv, de la locatie, adresa IP, detalii despre furnizorul serviciilor de telecomunicatii, plus alte date sensibile care in mod normal n-ar trebui sa ajunga la atacatori.

Huawei s-ar fi grabit sa stearga jocurile infectate la scurt timp dupa ce s-a descoperit faptul ca aplicatiile in sine ascund acest malware, insa utilizatorii de telefoane Android infectati au ramas totusi cu aceasta mare problema. Desi Android este gandit ca un sistem de operare sigur, din pacate in lipsa unei atentii acordate de catre utilizatorii de telefoane pentru protectia proprie, problemele de acest gen sunt foarte greu de rezolvat chiar de catre producatori.

Android este in mod constant actualizat si are rezolvate diverse probleme de securitate care sunt descoperite, insa utilizatorii sunt cei care trebuie sa fie foarte atenti la aceste atacuri.