Planeta Uranus si Lunile Sale Apar Intr-un Video Impresionant al NASA

Planeta Uranus apare impreuna cu lunile sale intr-un video impresionant facut de catre NASA pentru a ne arata o parte a sistemului solar care nu este atat de des adusa in atentie din cauza distantei fata de Pamant. Desigur ca planeta Uranus este una care nu poate fi vazuta cu ochiul liber pentru ca se afla la o distanta mare fata de Pamant, insa telescoapele pe care omenirea le are sunt suficient de bune pentru a permite monitorizarea sa de la distanta mare.

NASA a publicat acest video pe propriul canal YouTube, insa planeta Uranus a fost filmata de catre un astronom britanic folosind instrumentele unui observator din Marea Britanie, iar rezultatul este unul impresionant. Clipul video pe care NASA l-a publicat ne prezinta planeta Uranus impreuna cu lunile Titania, Oberon, Umbriel si Aeriel, acestea fiind 4 dintre cele care orbiteaza planeta, dar si cele mai mari, suficient de mari incat sa poata fi observate de la distanta.

Planeta Uranus si 4 luni prezentate intr-un nou video

Planeta Uranus este penultima din sistemul solar, iar acolo a ajuns o singura data o sonda spatiala a celor de la NASA, insa de atunci nimic nu a mai fost trimis pentru a o explora pentru o perioada mai lunga de timp. Clipul video pe care il vedeti mai sus reprezinta un timelapse facut pentru o perioada de 4 ore de monitorizare pentru planeta Uranus, totul fiind comprimat in doar cateva secunde de vizualizare a unor corpuri cosmice atat de indepartate de Pamant.

Avand in vedere ca in momentul de fata nu exista planuri pentru a trimite vreo sonda spatiala catre planeta Uranus, ceea ce vedem aici ar putea fi una dintre foarte putinele observatii pe care astronomii le vor dezvalui. Filmarea de mai sus a fost inregistrata in data de 4 noiembrie de catre astronomul din Marea Britanie, iar ea reprezinta cea mai recenta observatie de acest gen facuta de catre omenire, desi probabil ca ar mai putea aparea si altele in viitor.

Planeta Uranus ramane totusi una de interes pentru omenire deoarece inca se cunosc extrem de putine in legatura cu ea, iar secretele pe care le ascunde ne-ar putea dezvalui multe necunoscute ale universului.