Apple Confirma Partenerilor Scaderea Cererii pentru Seria iPhone 13

Apple Confirma Partenerilor Scaderea Cererii Seria iPhone 13

Seria de telefoane iPhone 13 a fost lansata in toamna acestui an de catre compania Apple, zeci de milioane de unitati fiind vandute pana in momentul de fata, insa chiar inainte de sarbatorile de iarna situatia se schimba in ceea ce priveste cererea pentru modele.

Se pare ca telefoanele din seria iPhone 13 nu mai sunt chiar atat de populare precum erau cu vreo 2 luni in urma, iar compania Apple si-ar fi anuntat partenerii in legatura cu faptul ca se inregistreaza o scadere a vanzarilor, astfel ca si productia va fi redusa, conform Bloomberg.

Apple dorea sa faca 90 de milioane de telefoane din seria iPhone 13 in 2021, dar si-a redus productia cu 10 milioane de unitati din cauza penuriei de semiconductori, iar dupa peste 2 luni in care livrarile durau cu lunile, clientii s-au cam orientat spre alte telefoane.

Acum incep sa fie disponibile diverse modele ale iPhone 13 cu livrare chiar si inainte de Craciun, semn ca nu mai este cerere atat de mare incat sa extinda livrarile pana in 2022, iar Apple a spus in octombrie ca a pierdut undeva pe la 6 miliarde de dolari din cauza penuriei de semiconductori.

Apple spera sa si recupereze in 2022 pierderile pe care le-a inregistrat pana acum din cauza penuriei de semiconductori cand vine vorba despre vanzarile de telefoane iPhone, insa se pare ca acest lucru nu se prea va intampla, din pacate pentru noi.