BCR Romania: Atentionare a DNSC Privind un Nou Atac Cibernetic

BCR Romania Atentionare DNSC Privind Nou Atac Cibernetic

BCR Romania are imaginea folosita intr-un nou atac cibernetic, conform celor de la DNSC, agentia guvernamentala cibernetica a Romaniei publicand informarea de mai jos pentru toti romanii din tara. Scopul este de a le arata oamenilor ca in aceasta perioada imaginea BCR Romania este utilizata in noi atacuri cibernetice al carui scop este de a fura datele oamenilor, in special cele de logare in platformele de internet si mobile banking ale binecunoscutei banci romanesti.

BCR Romania le-a transmis in repetate randuri romanilor atentionari cu privire la aceste tipuri de atacuri cibernetice, si i-a atentionat in legatura cu faptul ca nu ar trebui sa cada in capcanele intinse de catre atacatori. Din pacate nu toata lumea stie cum sa recunoasca in atac de tip phishing, din pacate, astfel ca atentionari precum cele ale DNSC vor mai veni pentru ca in Romania se desfasoara foarte multe atacuri cibernetice care vizeaza multe companii importante.

Nou atac cibernetic bazat pe imaginea BCR Romania

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, clientilor BCR Romania le este transmis faptul ca nu ar fi activat un sistem de securitate pentru conturile lor, si desigur ca li se recomanda sa faca acest lucru. Vorbim despre un email care este facut sa para ca vine de la BCR Romania, dar in realitate vine de la o adresa de email necunoscuta, deci nu putem avea incredere absolut deloc in ceea ce este scris in acest mesaj care ajunge la noi.

Dupa informatiile privind faptul ca acel serviciu de securitate al BCR Romania nu ar fi activat, cei din spatele acestui atac cibernetic le spun romanilor ca trebuie sa acceseze un anumit website. Acel website este unul malitios, in general o clona a celor reale, si desigur ca li se recomanda oamenilor sa-si introduca datele de logare acolo, desi atunci cand fac asta, hackerii obtin acces la ele si se pot loga singuri in conturile oamenilor pentru a face orice vor.

BCR Romania le spune romanilor sa nu cada in plasa atacurilor cibernetice de acest gen, iar asta pentru ca in anumite cazuri nu pot fi recuperati banii, daca sunt furati, asa ca trebuie sa fiti extrem de atenti.