Android: PERICOL pentru Oameni, Avertizarea Emisa in Decembrie

Android PERICOL Oameni Avertizarea Emisa Decembrie

Android este cel mai important sistem de operare pentru telefoane mobile, el fiind instalat si folosit in miliarde de telefoane din intreaga lume, iar din pacate el este acum in centrul unei probleme majore care este dezvaluita. Mai exact, se pare ca o noua metoda de a pacali oamenii sa instaleze malware in telefoane este folosita de catre persoane rau intentionate, iar unii dintre cei care folosesc Android ajung sa-si faca rau singuri fara sa stie ce se intampla.

Android este vizat in aceasta perioada de un nou tip de malware care are denumirea BRATA, el fiind un troian care permite accesarea de la distanta a informatiilor din dispozitive, dar si controlarea acestora. Problema cea mai mare este ca acest atac are la baza apelarea oamenilor care au telefoane Android de catre persoane necunoscute si convingerea lor sa isi inecteze dispozitivele cu acest troian fara sa stie ca de fapt isi fac rau singure, in final.

Android: PERICOL pentru Oameni, Avertizarea Emisa in Decembrie

Android PERICOL Oameni Avertizarea Emisa Decembrie oameni
FOTO: Cleafy.

Android are acest atac descoperit inca din iunie, dar acum s-a intensificat si cu adaugarea apelurilor telefonice care sunt facute pentru a convinge oamenii sa isi cedeze datele personale in fata atacatorilor. Initial campania s-a bazat doar pe mesaje SMS care le recomandau oamenilor sa instaleze in telefoanele Android aplicatii care promiteau sa le ofere siguranta pentru dispozitive, desi in realitate ele doar instalau troianul si faceau dispozitivele vulnerabile.

Procesul implica totusi si oameni care trebuie sa-si convinga victimele in legatura cu faptul ca trebuie sa instaleze aplicatii malitioase, si sa le ofere permisiunile de care au nevoie pentru a extrage datele din ele. Desigur ca acest pas nu este unul tocmai simplu, dar pana la urma scopul este de a extrage datele oamenilor, ceea ce se si intampla, iar de aceea malware-ul este atat de periculos, din pacate pentru toti cei care sunt vizati de atac in aceasta perioada.

Android ramane totusi un sistem de operare sigur pentru utilizatori, dar problema este, ca intotdeauna, la cei care le ofera aplicatiilor permisiuni sa faca fix ceea ce vor ele in dispozitivele noastre, fara ca noi sa stim.