Formularul de Localizare a Pasagerului devine Obligatoriu in Romania

Formularul de localizare a pasagerului, sau Passenger Locator Form, va deveni obligatoriu si in Romania, acesta fiind folosit in cam toate tarile europene, iar daca ati calatorit in vreuna de la debutul pandemiei, atunci stiti ce inseamna, sau la ce este util.

Formularul de localizare a pasagerului va fi impus la intrarea in Romania incepand cu data de 20 decembrie, iar absolut toti cei care intra in tara inceapand cu acea vreme vor trebui sa il aiba completat inainte de a ajunge la granita, altfel il vor completa pe loc.

“Primul este cu implementarea formularului de localizare a pasagerului, PLF – passenger locator form – care este deja implementat în foarte multe țări, mai ales la intrare în aeroporturi și unde persoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă, să îl prezinte la graniță sau la sosire la graniță, pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă și contactată.

Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora în acest sens şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare, pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular. Cei care acum călătoresc în alte țări europene deja știu că acest formular există și au trebuit să îl completeze înainte să călătorească, sau la sosirea în țara respectivă, aşa că România va introduce şi acest tip de formular începând cu 20 decembrie.”