Valeriu Gheorghita: Atentionare Privind un Pericol foarte Grav in Valul 5

Valeriu Gheorghita Atentionare Privind Pericol Grav Valul 5

Valeriu Gheorghita trage un nou semnal de alarma pentru toti romanii, si transmite o atentionare cu privire la un pericol foarte grav inainte ca valul 5 sa inceapa, mai exact cu privire la dezinformarea de pe retelele de socializare cu privire la vaccinare si reactiile adverse ale acestora.

Valeriu Gheorghita spune ca multi romani au murit din cauza dezinformarii care s-a propagat pe retelele de socializare, si le cere romanilor sa se informeze din surse sigure, de la medici cu specialitate pe bolile infectioase, si sa nu mai creada tot ceea ce vad pe Facebook, Telegram, WhatsApp, etc.

“Dezinformarea si miscarea antivaccinista a fost foarte bine organizata, si nu este o surpriza pentru ca lupta a fost inegala. Este foarte usor sa propagi o informatie inexacta, si este mult mai greu sa stai sa verifici, sa formulezi un raspuns care sa fie stiintific, sa aiba referinte in spate, sa aiba dovezi, sa nu poata sa fie combnatut.

Asta necesita expertiza, necesita timp, si nu poti sa raspunzi in timp real. Imi aduc aminte seara in care a aparut aparut aceasta informatie in spatiul public (n. red. privind infertilitatea generata de vaccinare), in general pe retelele de socializare, iar in 2 – 3 ore erau cateva mii de distribuiri, deci impactul era de cateva sute de mii de persoane care au vazut acea informatie.

In aceeasi seara am venit cu un raspuns social pe platforma CNCAV, dar impactul, raul, fusese deja produs. Sunt politici, ale Facebook, care dimineaza propagarea unor informatii inexacte, au fost incrcari de a limita, dar este un mediu in care nu exista o reglementare foarte clara.

Este subiectiva modalitatea in care poti sa limitezi raspandirea informatiilor false pe retelele de socializare, si mai este o alta problema legata tot de dezinformare. Nu este neaparat impactul informatiei, ci de la cine provine acea informatie, pentru ca una e sa vorbeasca o persoana fara vreun background profesional, si alta e sa vina o persoana care are in spate o intreaga breasla, de exemplu un medic.

Evident ca impactul este mult mai mare, pentru ca este vorba despre un medic, nu conteaza daca are, sau nu, o specialitate care ii ofera un nivel ridicat de expertiza pentru a transmite acele informatii, deci din acest motiv lupta este inegala. Dezinformarea a fost responsabila de multe decese in Romania. a declarat medicul militar.”