Calea Lactee: Gaura Neagra UIMITOARE care a Surprins Oamenii de Stiinta

Calea Lactee Gaura Neagra UIMITOARE Surprins Oamenii Stiinta

Calea Lactee revine in centrul atentiei intregii omeniri dupa ce o gaura neagra uimitoare, care a surprins oamenii de stiinta, a fost descoperita, iar acestia au foarte multe necunoscute in legatura cu ea. Aceasta gaura neagra nu a fost descoperita in galaxia Calea Lactee, ci intr-una care se afla in imediata sa apropiere, astfel ca este cu atat mai greu de observat pentru ca se afla la o distanta mai mare de telescoapele care au menirea de a o observa atent.

Gaura neagra descoperita de catre oamenii de stiinta in langa Calea Lactee face parte dintr-o galaxie care are dimensiuni, aparent, mult prea mici pentru un obiect cosmic de dimensiuni atat de mari. Oamenii de stiinta spun ca galaxia Leo, de langa Calea Lactee, are o dimensiune de doar 2.000 de ani lumina, adica este de 50 de ori mai mica decat galaxia noastra, dar are totusi o gaura neagra ale carei dimensiuni sunt apropiate de ale celei mai apropiate de noi.

Calea Lactee: Gaura Neagra UIMITOARE care a Surprins Oamenii de Stiinta

Calea Lactee este suficient de mare pentru a gazdui o gaura neagra atat de mare, insa oamenii de stiinta au crezut ca in galaxiile de dimensiuni mai mici nu pot exista obiecte cosmice atat de mari, dar desigur ca s-au inselat. In momentul de fata oamenii de stiinta nu pot explica descoperirea facuta si cum o gaura neagra atat de mare rezida intr-o galaxie atat de mica in comparatie cu Calea Lactee, dar iata ca se intampla si lucruri neobisnuite, pana la urma.

“Nu există nicio explicație pentru acest tip de gaură neagră în galaxiile sferoidale pitice. Aveți o galaxie foarte mică care cade în Calea Lactee, iar gaura sa neagră este la fel de masivă ca și Calea Lactee. Raportul de masă este absolut uriaș.”

Gaura neagra din aceasta galaxie apropiata de Calea Lactee are o masa de 3 milioane de ori mai mare decat cea a soarelui, gaura neagra din galaxia noastra fiind cu doar 25% mai mare, chiar daca galaxia in sine e de 50 de ori mai mare. Partea mai importanta este ca aceasta galaxie se indreapta spre o coliziune cu galaxia Calea Lactee, iar gaura neagra se va ciocni cel mai probabil cu a noastra la un moment dat, ceea ce ar trebui sa dea nastere unei gauri negre de dimensiuni colosale.

Calea Lactee este folosita ca unitate de masura pentru galaxiile din univers, la fel ca si a sa gaura neagra, insa ceea ce au vazut oamenii de stiinta acum parea complet imposibil, iar inca nu exista explicatii pentru ceea ce s-a intamplat.