Alexandru Rafila: Romania Incearca o Revenire la “Normalitate”

Alexandru Rafila, actualul ministru al Sanatatii, spune ca Romania incearca o revenire la “normalitate” cu noile masuri de relaxare care au fost adoptate in mod oficial astazi in tara noastra, dar pentru ca acest lucru sa se intample e nevoie de un parteneriat intre oameni si stat.

Alexandru Rafila spune ca toata lumea trebuie sa inteleaga ca trebuie sa respectam regulile, chiar daca regulile sunt mai relaxate, ele trebuie respectate, si ca in loc sa avem reguli dure care nu sunt respectate, e mai bine sa avem reguli mai relaxate, dar respectate.

“Important este următorul lucru, ca mesaj: cred că ceea ce trebuie să înțeleagă toată lumea este că încercăm o întoarcere la normalitate și o întoarcere la un parteneriat cu populația. Sigur că există îngrijorare.

Mesajul cel mai important este însă următorul: aceste măsuri luate de Guvernul României trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul angajatorilor și operatorilor economici de diferite feluri cu autoritățile. Consecințele pandemiei în acest moment nu pot să fie, dacă vreți, controlate mai bine – și există numeroase exemple din multe alte țări – decât dacă există acest parteneriat și această încredere.

Această deschidere din partea Guvernului României se datorează interesului pentru ca în România viața să capete aspecte de normalitate sau cât mai aproape de normalitate, însă nu putem să ignorăm pericolele care urmează.”