Ministrul Sanatatii: Hotararile Importante Anuntate pentru Toata Romania

Ministrul Sanatatii Hotararile Importante Anuntate Toata Romania

Ministrul Sanatatii a dezvaluit astazi in cadrul unei sedinte de cuvern o serie de hotarari importante care au fost luate pentru milioanele de romani din toata tara, iar ele au menirea pe de o parte de a reduce raspandirea Coronavirus, iar pe de alta parte de a ajuta si persoanele neinfectate.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos deasemenea si despre faptul ca trebuie respectate cu strictete masurile de preventie cu privire la raspandirea Coronavirus, iar asta pentru ca in lipsa unei stricteti din acest punct de vedere, e imposibila prevenirea unul val 5 cu foarte multe infectari.

“Pentru anumite categorii de persoane, ridicarea restrictiilor ar trebui sa fie un factor incurajator si pentru respectarea stricta a masurilor, asta cred ca este cel mai important lucru pe care ar trebui sa il discutam public, in comunicarea publica, pentru ca inlesnirea unora dintre restrictii trebuie sa vina la pachet cu respectarea stricta a tuturor acestor prevederi.

Cred ca trebuie sa ne uitam si asupra cadrului legal care ii sanctioneaza pe cei care nu respecta prevederile legale in acest moment, si lucrul asta trebie sa fie foarte clar pentru toata lumea. Suntem de acord ca in aceasta perioada, avand in vedere contextul epidemiologic, sa ne putem desfasura activitatea cu masuri usor relaxate, si aduse la un numitor comun.

Foarte clar pentru toti operatorii economici care trebuie sa respecte legislatia in ceea ce priveste masurile de protectie, gradul de ocupare al acestor institutii, trebuie sa fie foarte clar ca nu putem sa avem vreun fel de toleranta la incalcarea regulilor. Ideea este ca noi trebuie sa tinem lucrurile sub control si sa nu avem un urmator val care sa ne puna probleme greu surmontabile.

Evaluam la minister in momentul de fata capacitatea de raspuns la nivelul spitalelor, avem un mecanism flexibil care in aceasta perioada ne preocupa accesul la servicii medicale pentru pacientii cu alte patologii pe masura ce gradul de ocupare a spitalelor de catre pacientii COVID a scazut.

Dezvoltam in acelasi timp, impreuna cu medicii de familie, a unui proiect care sa permita testarea la medicii de familie a tuturor persoanelor care sunt simptomatice, sau care au fost contacti ai unor persoane infectate, deasemenea procedurile legate de evaluarea si tratamentul ambulatoriu al acestor pacienti.”