Posta Romana: Atentionare Privind Coletele cu Arbidol

Posta Romana Atentionare Privind Coletele cu Arbidol

Posta Romana transmite un mesaj foarte important pentru romanii din toata tara, iar asta pentru ca nu va permite ridicarea coletelor care contin medicamentul ARBIDOL, dar nici nu va returna coletele catre expeditor, in baza legislatiei din tara noastra.

Posta Romana explica mai jos de ce se intampla acest lucru, dar si faptul ca nu vor fi acordate despagubiri, iar asta pentru ca acest medicament nu este autorizat in Romania pentru a fi folosit, sau distribuit, deci este confiscat de catre autoritati.

“Poşta Română informează că, trimiterile poștale sosite în România, care conțin medicamentul ARBIDOL sau alte medicamente neautorizate de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, nu pot fi eliberate destinatarilor și nici returnate către expeditori.
Reamintim că, pentru orice colet reținut de către autorități, în baza dispozițiilor legale, nu vor fi acordate despăgubiri!

Introducerea în țară a medicamentelor prin intermediul trimiterilor poștale este reglementată de Ordinul Ministerului Sănătății nr. 680, din 16 iulie 2003, privind aprobarea procedurii de admitere în România a medicamentelor sosite cu ajutorul coletelor poștale din strainătate.

Reamintim că, pentru orice colet reținut de către autorități în baza dispozițiilor legale nu vor fi acordate despăgubiri.”