Raed Arafat: Dupa Craciun si Anul Nou ar Putea Creste Numarul de Cazuri Noi

Raed Arafat Dupa Craciun Anul Nou Putea Creste Numarul Cazuri Noi

Raed Arafat, seful DSU, a confirmat faptul ca dupa Craciun si Anul Nou e posibil sa creasca numarul de cazuri noi de infectare generate de catre Coronavirus, lucru care desigur ca nu a fost ascuns nici in conferintele de presa anterioare ale autoritatilor.

Raed Arafat spune ca trebuie sa respectam toate regulile aflate in vigoare pentru prevenirea raspandirii Coronavirus, iar daca acestea vor fi respectate, atunci exista sansa ca numarul de cazuri noi sa nu creasca substantial, dar ramane de vazut ce anume se va intampla.

“Nimeni nu poate excludă asta. Deci este posibil, e posibil să vedem așa ceva. Sunt două componente: componenta celor care pleacă din țară și se întorc și componenta celor care vor merge la sărbători. Cum a zis domnul ministru aici, cu cât se respectă mai mult regulile de prevenție, cu atât ne asigurăm că nu avem creștere semnificativă. Să spunem că nu va fi sau să spunem cu certitudine 100% cât va fi această creștere, este imposibil. Este foarte probabil să avem o oarecare creștere după Anul Nou.

Cu cât respectăm regulile, cu cât acest parteneriat, de care spune domnul ministru, va funcționa, cu atât va fi poate impactul mai mic. Acesta este cel mai important lucru: faptul că noi trebuie să respectăm regulile, să înțelegem că regulile nu sunt făcute nici împotriva oamenilor, nici împotriva agenților economici. Sunt reguli făcute chiar de a proteja și de a putea fiecare să își ducă treaba lui și să-și trăiască viața, cât mai aproape de normalitate, respectând la acest moment aceste reguli.”