Android: Noua ATENTIONARE Care Vizeaza Milioane de Telefoane

Android Noua ATENTIONARE Vizeaza Milioane Telefoane

Android are noi probleme foarte serioase dezvaluite pentru utilizatorii de telefoane din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa pe care nimeni nu ar trebui sa o ignore. Mai exact, un nou tip de malware, care a fost denumit MasterFred, a fost descoperit de catre experti in securitate informatica, iar din pacate el genereaza probleme foarte mari pentru utilizatori deoarece incearca sa fure date din unele platforme de socializare, sau de streaming.

Android este in mod curent vizat de atacuri de tip malware, insa de aceasta data, MasterFred vrea sa fure informatiile de logare pentru Netflix, Twitter, Instagram, Facebook, si multe alte platforme online folosite de milioane, peste milioane, de oameni. Separat de datele de logare, acest malware pentru Android incearca sa fure inclusiv informatii despre cardurile bancare folosite de catre utilizatorii acestor platforme pentru a plati abonamente, reclame, sau orice.

Android: Noua ATENTIONARE Care Vizeaza Milioane de Telefoane

In mod normal Android este un sistem de operare sigur, insa din pacate atacurile de tip phishing care tot sunt in desfasurare in aceasta perioada reusesc sa pacaleasca oamenii sa isi cedeze datele importante fara sa stie de fapt ce se intampla. Fix aceasta este situatia si acum, iar asta pentru ca acest malware numit MaterFred este capabil sa inlocuiasca interfata unei aplicatii cu una clonata care afiseaza ceea ce pare a fi website-ul unei banci, dar in realitate e o minciuna.

Prin tehnici de acest gen atacatorii reusesc sa-i pacaleasca pe oameni sa isi cedeze datele de logare in platforme de internet banking fara sa stie de fapt ce se intampla, iar apoi ei pot avea banii furati de catre hackeri. In general acest tip de malware este distribuit prin aplicatii malitioase care sunt distribuite prin amgazine terte de aplicatii pentru Android, rareori existand o aplicatie de acest gen disponibila in cadrul Google Play Store pentru utilizatori.

Android nu poate fi protejat de catre compania Google in fata atacurilor de acest gen, asa ca aici ramane ca utilizatorii sa incrce sa isi dea seama cand devin tinta unui posibil atac de acest gen, si ca trebuie sa se protejeze.