Planeta Venus: Anuntul UIMITOR cu o Decizie care va avea Impact pentru Omenire

Planeta Venus Anuntul UIMITOR Decizie Impact Omenire

Planeta Venus este ca mai apropiata de Pamant in momentul de fata, si este una dintre cele cateva din sistemul solar care la un moment dat a avut in ecosistem similar cu cel al planetei noastre. Planeta Venus este vazuta de catre multi drpet una care ar trebui sa fie explorata ma imult pentru ca ascunde unele secrete care ar putea explica intr-o anumita masura si evolutia pe care a avut-o Pamantul pana in momentul de fata, ceea ce este foarte important.

Planeta Venus este in centrul mai multor misiuni in momentul de fata, dupa cum unii prea bine stiti, insa nu toate dintre ele vor fi finantate de catre agentii spatiale statale, ci unele vor fi finantate in mod privat. Proiectul care ar urma sa duca mai multe sonde spatiale in atmosfera de pe planeta Venus este condus de catre cercetatori ai prestigioasei universitati americane MIT, scopul misiunilor fiind de a cerceta daca exista posibile semne de viata in atmosfera planetei.

Planeta Venus: Anuntul UIMITOR cu o Decizie care va avea Impact pentru Omenire

Planeta Venus va fi vizitata de o prima sonda spatiala dupa 2023, aceasta urmand a fi trimisa acolo pentru un survol de 3 minute in atmosfera planetei, timp in care va analiza compozitia sa cu instrumente speciale. Avand in vedere ca au trecut aproape trei decenii din momentul in care ultimele sonde spatiale au fost trimise catre planeta Venus pentru investigatii, era nevoie de noi misiuni care sa ne spuna ce anume s-ar putea ascunde acolo, mai ales daca luam in calcul recentele controverse.

“Sperăm că acesta este începutul unei noi paradigme în care mergeți ieftin, mai des și într-un mod mai concentrat. Oamenii vorbesc de multă vreme despre misiuni pe Venus. Dar am venit cu o nouă suită de instrumente concentrate, miniaturizate, pentru a face treaba specială. Există aceste mistere persistente pe Venus pe care nu le putem rezolva cu adevărat decât dacă ne întoarcem acolo direct. Anomalii chimice persistente care lasă loc posibilității vieții.”

Planeta Venus va mai fi vizitata apoi de catre alte misiuni speciale care vor avea menirea de a analiza si mai mult compozitia sa atmosferica, astfel ca pana la finalul acestui deceniu ar trebui sa stim mai multe despre ea. Desigur ca succesul acestor misiuni sta la baza descoperirii mai multor informatii in legatura cu planeta Venus, dar mai sunt multe de aflat inainte de a putea spune clar ca acolo se ascund si surprize bune pentru omenire, din pacate.

Planeta Venus va mai fi vizitata si de catre sonde ale unor agentii spatiale de renume din intreaga lume, insa aceste misiuni sunt inca departe de finalizare, Marte fiind in centrul atentiei in momentul de fata.