Guvernul Romaniei: Formularul de Localizare a pasagerului Adoptat Azi

Guvernul Romaniei va adopta folosirea in Romania a Formularului de Localizare a Pasagerului, un document care are menirea de a tine evidenta oamenilor care intra in tara din diverse regiuni, totul pentru a facilita depistarea rapida a noilor infectari cu Coronavirus.

Guvernul Romaniei ia aceasta masura pentru ca la invel european a fost decisa folosirea acestui Formular pentru Localizarea Pasagerului in ideea de a ajuta autoritatile sa tina mai usor evidenta oamenilor infectati, dar si a contactilor acestora, pentru a preveni aparitia de focare de infectari.

“De asemenea, astăzi vom aproba proiectul de ordonanță de urgență pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri. Astfel, începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în țara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în țară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Noua tulpină SARS-C-V-2 și situația epidemiologică din țară impun măsuri de protecție cât mai eficiente în România, mai ales acum, când se apropie sărbătorile de iarnă.Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru.

Prin intermediul său, vom eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populației. Direcțiile de Sănătate Publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu SARS-CoV-2.

De asemenea, formularul digital de intrare în România este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale și trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere sau navale.

Acest document poate fi completat electronic accesând site-ul plf.gov.ro, urmând a fi completat și prezentat la intrarea în țară personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei. Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai Direcțiilor de Sănătate Publică și pot fi folosite strict în scopul desfășurării anchetelor epidemiologice. Vă mulțumesc!