Android: Utilizatorii de Telefoane Vizati de o ALERTA foarte Serioasa

Android Utilizatorii Telefoane Vizati ALERTA Serioasa

Android continua sa fie in mijlocul atentiei lumii intregi in aceasta perioada, iar asta pentru ca din pacate vorbim din nou despre probleme foarte serioase care vizeaza oamenii care folosesc telefoane cu acest sistem de operare. Astazi vorbim despre reaparitia unui malware foarte periculos care are denumirea Anubis, el fiind descoperit cu destui ani in urma, dar revine in atentie in aceasta perioada dupa ce au fost descoperite sute de aplicatii infectate cu el.

Android are in acest nou malware o amenintare foarte serioasa, iar asta pentru ca aproape 400 de aplicatii din Google Play Store au fost descoperite ca fiind infectate cu el, iar capacitatea sa de a extrage date din dispozitivele oamenilor este extrem de serioasa. Anubis este un malware bancar al carui scop este de a fura date ale cardurilor de credit/debit ale oamenilor, plus alte tipuri de informatii bancare, utilizand inclusiv interfete false de plata pentru preluarea lor.

Android: Utilizatorii de Telefoane Vizati de o ALERTA foarte Serioasa

Android Utilizatorii Telefoane Vizati ALERTA Serioasa anubis
Aplicatie infectata cu malware Anubis, foto: Lookout.

Android poate afisa o interfata falsa, precum cea din imaginea de mai sus, in momentul in care un utilizator acceseaza o aplicatie malitioasa instalata dintr-un magazin de aplicatii, si puteti vedea inclusiv acolo cam ce se cere. Agentia specializata in securitate informatica numita Lookout a reusit sa descopere acest malware periculos in momentul in care el a aparut pentru prima oara, insa intre timp se pare ca utilizarea sa a fost extinsa la o scara mai larga, ceea ce este o problema extrem de mare pentru utilizatorii de telefoane din toata lumea, din pacate.

Android este vizat acum de o versiune noua a Anubis, aceasta putand inregistra tot ceea ce facem pe ecrane, sau ce vorbim, poate face capturi de ecran, trimite SMS-uri, prelua agenda de contacte, trimite/citi/sterge/ascunde notificari si SMS-uri. Mai mult decat atat Anubis poate inclusiv sa scaneze dispozitivele noastre pentru a descoperi fisiere de interes pe care sa le trimita catre serverele hackerilor, poate sa ceara informatii bancare in numele nostru, sau poate inregistra tot ceea ce tastam in telefoane.

Android este, deci, extrem de vulnerabil in fata acestor tipuri de malware, insa asta numai pentru ca utilizatorii le ofera aplicatiilor infectate acces la permisiuni care permit extragerea tuturor acestor informatii importante, si nu doar atat.