Formularul de Localizare: De cand e Obligatoriu, Cine Trebuie sa il Completeze ?

Formularul de localizare cand obligatoriu cine trebuie completeze

Formularul de localizare trebuie completat in mod obligatoriu de catre toti romanii care se intorc in Romania incepand din cursul zilei de maine, Guvernul adoptand o hotarare in acest sens cu doar cateva zile in urma. V-am spus dela ca acest formular de localizare pentru intrarea in Romania este obligatori din 20 decembrie pentru ca in toata Europa va fi utilizat de catre statele care fac parte din Uniunea Europeana pentru a tine evidenta persoanelor care circula prin interiorul granitelor lor.

Formularul de localizare, sau formularul digital de intrare in Romania, poate fi completat chiar de astazi de catre romanii din toata tara la adresa plf.gov.ro, acolo fiind pusa la dispozitie o interfata speciala pentru a introduce rapid toate datele necesare de catre calatori. STS a creat acest formular de localizare pentru Romania, iar datele care sunt transmise acolo vor fi folosite doar de catre autoritati in situatia in care va fi necesara o ancheta epidemiologica pentru depistarea unui lant de infectii, cel putin teoretic.

Formular de localizare, cand trebuie completat si de cine ?

Formularul de localizare trebuie completat cu maxim 24 de ore inainte de a intra in Romania de catre orice persoana care vrea sa intre in tara, indiferent de unde se intoarce ea, deci nu conteaza daca veniti din interiorul Uniunii Europene, sau din exteriorul ei. Obligatia aceasta exista pentru absolut toate persoanele, fie ca sunt cetateni ai Romaniei, sau nu, deci trebuie sa aveti grija sa avetia cest formular de localizare completat inainte de a va prezenta la granitele tarii noastre pentru a intra in tara.

Formular de localizare, conform Guvernului Romaniei, trebuie sa aiba toti romanii care intra in tara, insa unul singur il poate completa pentru toti ceilalti membri ai familiei, iar in cazul minorilor, parintele sau tutorele este persoana responsabila de completare. In cazul in care la granita se prezinta persoane care nu au formularul de localizare completat, acestea pot intra in tara, dar trebuie sa il completeze in maxim 24 de ore de la intrare, altfel vor fi amendate cu 2000 – 3000 de LEI.

Cum se completeaza formular de localizare ?

Formularul de localizare poate fi completat urmand procedura prezentata in clipul video de mai sus, iar de la inceput trebuie sa stiti ca e obligatoriu nevoie de o adresa de email pentru a il completa, si a il accesa mai tarziu. Daca nu aveti o adresa de email, trebuie sa apelati la cineva care are una, iar daca ati facut o greseala in acest formular de localizare, atunci nu il puteti edita, ci trebuie sa faceti altul urmand aceeasi procedura folosita pentru creaza sa initiala, conform Guvernului Romaniei.

Formular de localizare vom avea de acum incolo pe toata durata pandemiei de Coronavirus, iar asta pentru ca alta solutie pentru simplificarea anchetelor epidemiologice nu exista in momentul de fata atat in tara noastra, cat si oriunde in lume. Foarte multe alte tari folosesc diverse versiuni ale acestor formulare de localizare de foarte multa vreme, asa ca nu vedem in Romania ceva diferit fata de ce se intampla in alte tari, ci doar o implementare tarzie a unui sistem care putea fi extrem de util.