ING Bank: Clientii ALERTATI Privind o Problema Foarte Serioasa

ING Bank clonare

ING Bank transmite o atentionare extrem de serioasa pentru clientii sai din toata Romania in aceasta perioada din an, iar asta pentru ca aduce in discutie o problema foarte serioasa despre care toti clientii ar trebui sa stie, si pe care nu ar trebui sa o ignore. Mai exact, ING Bank le vorbeste clientilor sai despre clonarea cardurilor, sau skimming, care poate lasa foarte multa lume foarte rapid fara bani, iar totul fara ca oamenii sa stie ce s-a intamplat, sau de unde a inceput de fapt toata problema.

ING Bank stie foarte bine ca problema clonarii cardurilor este una foarte veche, si foarte mare, astfel ca incearca sa ii protejeze pe clientii sai, si sa ii ajute sa inteleaga cum anume ar trebui sa se protejeze impotriva situatiilor de acest gen. In aceasta idee, pe website-ul propriu, ING Bank ofera o serie de sfaturi extrem de importante pentru toti clientii care sunt dornici sa afle cum anume se pot proteja impotriva problemelor de acest gen, iar totul in doar cativa pasi extrem de simpli, pentru noi.

ING Bank: Clientii ALERTATI Privind o Problema Foarte Serioasa

ING Bank ne recomanda sa ne uitam intotdeauna la bancomatele de la care scoatem bani pentru a fi siguri ca fanta de introducere a cardului nu este detasabila, acesta fiind primul semn ca acel bancomat este unul compromis de cineva. Trebuie deasemenea sa ne uitam cu atentie pentru a vedea daca acel bancomat are urme de vandalism, adeziv, dispozitive conectate, sau cutii ori stative cu fluturasi de marketing in zona tastaturii, si nu numai, iar asta pentru ca el ar putea fi compromis de cineva.

ING Bank mentioneaza deasemenea faptul ca nu trebuie sa notam in agenda telefonului, pe o foaie de hartie PIN-ul cardului nostru, sau mai rau, direct pe card, iar asta pentru ca daca ne este furat portofelul, sau doar aceste obiecte, hotii au acces direct la bani. ING Bank ne spune deasemenea sa nu lasam comerciantii sa ia cardurile din raza noastra vizuala cand platim ceva, si nici sa nu acceptam “ajutorul” vreunor persoane cand incercam sa scoate bani de la un bancomat, pentru ca am putea ramane fara bani.

ING Bank ne spune in final ca este bine sa acoperim cu mana tastatura in momentul in care introducem PIN-ul cardului, iar asta pentru ca daca exista o camera a unor hoti care inregistreaza ceea ce introducem acolo, PIN-ul poate fi furat.