Ministerul Sanatatii: Anunt Privind Cazurile de COVID Nealocate pe Judete

Ministerul Sanatatii Anunt Privind Cazurile COVID Nealocate Judete

Ministerul Sanatatii a transmis un mesaj foarte important cu privire la cazurile noi de COVID care au fost raportate, dar nealocate, pe judete din Romania, afirmand ca acestea urmeaza sa fie alocate in termen de 3 zile de catre DSP-uri in zonele in care au fost inregistrate.

Ministerul Sanatatii vine cu aceasta precizare pentru a clarifica situatia actuala a cazurilor noi de COVID care genereau semne de intrebare in randul celor care analizau cu atentie datele zilnice furnizate de catre autoritati pentru noi in fiecare zi.

“Având în vedere numărul mare de cazuri confirmate care nu au fost încă alocate unui județ unde a avut loc infectarea, Institutul Național de Sănătate Publică a luat măsuri pentru alocarea rapidă a acestora de către direcțiile de sănătate publică în termen de 3 zile.

De aceea, în unele județe, numărul total de cazuri raportate va crește în următoarele zile. Menționăm că aceste cazuri au fost luate în considerare în numărul total de cazuri raportate zilnic la nivel național și nu influențează incidența calculată pentru ultimele 14 zile.”