Raed Arafat: Certificatul Verde Digital ar putea fi Invalid fara Doza Booster

Raed Arafat a transmis astazi o veste pe care putini isi doreau sa o auda in momentul de fata, dar e ceva ce se discuta deja in Europa, si e posibil sa fie adoptat, mai exact faptul ca doza 3, booster, de vaccin anti-COVID sa fie obligatorie pentru ca validitatea certificatului verde digital sa continue pentru cetatenii care au nevoie de el, dar numai pentru calatorii intracomunitare, nu si in interiorul tarilor.

Raed Arafat a facut aceasta declaratie in ziua in care Comisia Europeana a decis ca valabilitatea certificatelor COVID sa fie limitata la 9 luni de zile pentru oamenii care au schema completa de vaccinare, ea urmand a fi extinsa dupa efectuarea dozei booster, deci aceasta situatie se va aplica inclusiv in Romania.

“Eu ce am vorbit se referea la decizia la nivel european, eu am dat intr-adevar exemple de tari care au aplicat deja aceasta regula, si aici vorbim despre Austria, Israel, sunt si alte tari, Franta incepe sa aplice acest lucru, dar ideea este ca la un moment dat e posibil sa se ia o decizie ca certificatul verde valabilitatea lui sa se termine, si aici vorbim despre certificatul digital verde european.

Este posibil sa se ajunga ca acest certificat sa fie prelungit numai daca ai a treia doza de vaccin, acestea sunt decizii care se iau la nivel european, si sunt unele tari care le-au luat mai devreme, si au inceput sa le aplice la intrarea in tarile respective. Este vorba in general despre acest moment despre ceea ce se intampal pe plan european.”