FC Barcelona in CRIZA, Anuntul de Ultima Ora facut de catre Club

FC Barcelona CRIZA Anuntul Ultima Ora Club

FC Barcelona se confrunta cu una din cele mai mari crize de efectiv din istoria moderna a clubului, si totul din cauza virusului COVID-19. Astfel clubul are in acest moment nu mai putin de 10 jucatori infectati, dupa ce mijlocasul Coutinho, fundasul Sergino Dest, si marocanul Abde au fost ultimii trei confirmati cu COVID-19.

Primii jucatori de la Barcelona care au fost testati pozitiv saptamana trecuta au fost Clement Langlet,Jordi Alba,Dani Alves si Alejandro Balde. Au urmat Samuel Umtiti, Gavi, si Ousmane Dembele, acestia urmand a rata la randul lor meciul din campionat impotriva lui Mallorca de duminica 2 ianuarie 2022.

Se pare ca acest lucru nu pica bine in acest moment clubului FC Barcelona, care de altfel nu ocupa nici o pozitie buna in clasament, si anume locul 7, cu 28 puncte din 18 meciuri, loc care le da fiori si celor mai fideli suporteri ai „blaugrana”. Deasemenea, dintre jucatorii care ar intra in primul 11 mai lipsesc mijlocasul Pedri, nerecuperat dupa o accidentare, dar si Sergio Busquets, care este suspendat.

Probleme la Barcelona sunt si cu Ansu Fati, Memphis Depay, Martin Braithwaite sau Sergi Roberto, acestia fiind accidentati. De altfel, nici Ferran Torres, utimul jucator achizionat de Barcelona (55 milioane de euro), nu are drept de joc. Aceste lucruri duc ca la momentul meciului cu Mallorca antrenorul Xavi sa aiba la dispozitie doar 10 jucatori, dintre care 3 portari. Astfel meciul de duminica va deveni unul foarte greu pt actualul tehnician.

“Jucătorii O. Dembélé, Umtiti și Gavi au fost testați pozitiv pentru Covid-19 în urma testelor PCR administrate echipei. Jucătorii sunt sănătoși și sunt izolați la casele lor. Clubul a informat autoritățile competente.”

Criza COVID-19 la Barcelona arata din nou cat de mare este presiunea pe cluburile de fotbal din intreaga lume cand vine vorba despre protejarea jucatorilor cheie intre meciurile importante, si cat de mult poate fi afectat parcursul unei echipe in decursul unui sezon de focarele de COVID-19.

FC Barcelona nu este la primele probleme cauzate de catre infectarile generate de catre COVID-19, chiar daca oficialii clubului au promovat intotdeauna o politica de protectie in randul jucatorilor si a staff-ului tehnic.