„Greu de ales”, Ultimile Discutii privind Viitorul Antrenor al Nationalei Romaniei

Greu de ales, Ultimile Discutii privind Viitorul Antrenor al Nationalei Romaniei

Lupta pentru preluarea nationalei de fotbal a Romaniei este deschisa. Se pare ca in pole position ar fi Adrian Mutu, care se afla in relatii foarte bune cu presedintele Burleanu si cu Mihai Stoichita, ”briliantul” antrenand in trecut nationala de tineret a Romaniei.

Dupa ce rand, pe rand, Gheorghe Hagi, Dan Ptrescu, Razvan Lucescu, cei care in opinia multora erau cei mai indreptatiti sa conduca nationala la un nou turneu final, au refuzat oferta FRF, pe lista celor de la Comisia Tehnica a FRF se mai afla Adrian Mutu, Victor Piturca, Ladislau Boloni si Edi Iordanescu.

Daca unii dintre fostii jucatori ai nationalei (Daniel Pancu) ar fi vrut ca nationala sa fie condusa in continuare de catre Mirel Radoi (40 ani), pentru a avea continuitate, altii l-ar vrea pe Victor Piturca, stiut fiind trecutul sau la carma nationalei, cu calificare la Campionatul European, dar si cu un joc care da siguranta.

Ultimile discutii s-au purtat, se pare, cu Ladislau Boloni, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, si Mihai Stoichita depasandu-se in Franta pentru a negocia cu experimentatul antrenor.

„Au fost doar discutii. Cu toata lumea.Osa vedeti dupa data de 31.”a declarat Mihai Stochita pentru Prosport. Razvan Burleanu a fost mai ponderat in declaratii:”O sa facem zilele urmatoare mai multe declaratii.”

Acestia s-au deplasat in Franta pentru dicutii, dar se pare ca nu a fost vorba de o oferta concreta, ci doar un dialog de principiu. Totusi marele dezavantaj al lui Ladislau Boloni este ca el in ultimul timp nu a mai actiavat in fotbalul romanesc, mai exact din 2001, mare parte din timp el antrenand in strainatate.

Insa unul dintre fostii jucatori ai Generatiei de Aur, Bogdan Stelea, considera ca de fapt negocierile purtate cu Hagi, Petrescu sau Boloni nu sunt decat miscari de imagine, iar noul selectioner va fi de fapt Adrian Mutu:

”Eu nu cred în asta. Eu trebuie să recunosc că cei de la FRF sunt maeștri în a-și prezenta imaginea cât mai bine și în a-și face cât mai multe alibiuri.  Au făcut-o chiar de la început și eu chiar apreciez asta, pe bune. De exemplu am ajuns să jucăm acele meciuri și am ajuns să fim pe locul 5, cu o echipă nu foarte diferită față de ce avem acum. Acum toate chestiile astea pe care le fac și sunt prezentate public sunt niște lucruri premeditate. Faptul că nu l-au pus încă pe Mutu și mai merg să mai vorbească e probabil pentru a întări anumite chestii. Cred că e o posibilitate mare să-l pună pe Mutu, chiar dacă puteau să-l pună de mult. Poți să te duci și s-o lași în coadă de pește, nu să te duci să spui: mă duc să te iau.”

Selectionata Romaniei nu mai are antrenor din data de 1 noiembrie data la care a expirat contractul lui Mirel Radoi.

M.D.