BRD Romania: ATENTIE! Schimbare Oficiala Serioasa de la 1 Ianuarie 2022

BRD Romania ATENTIE Schimbare Oficiala Serioasa 1 Ianuarie 2022

BRD Romania si-a anuntat clientii din toata Romania in legatura cu o schimbare foarte importanta pe care o face incepand cu data de 1 ianuarie 2022, iar asta pentru ca ea aduce si un impact pentru felul in care se desfasoara activitatile. Mai exact, cei de la BRD Romania au decis sa lanseze un nou formular pentru ordinele de plata care sunt folosite in cazul transferurilor intrabancare si interbancare, el trebuind folosit de catre toti clientii incepand cu data de 1 ianuarie 2022.

BRD Romania spune ca acest nou formular trebuie folosit pentru ordinele de plata in LEI, inclusiv pentru transferuri catre Trezoreriile Statului, acesta fiind cel care este adus pe suport de hartie in agentiile din toata tara. BRD Romania spune ca noul formular este mai intuitiv si mai usor de completat, el venind in ajutorul clientilor care trebuie sa completeze ordine de plata de acest gen, scopul fiind de a le simplifica viata cand vine vorba despre transferurile in LEI pe care trebuie sa le faca.

BRD Romania: ATENTIE! Schimbare Oficiala Serioasa de la 1 Ianuarie 2022

BRD Romania nu face foarte des modificari de acest gen, mai ales ca ele implica si modificari ale modului de lucru pe care-l au clientii sai, deci nu se grabeste in a le aplica in mod obisnuit. Conform informatiilor oficiale pe care cei de la BRD Romania le-au publicat deja, noul formular pentru ordinele de plata contine urmatoarele modificari :

  • eliminarea câmpurilor “CUI/CNP Plătitor” și “CUI /CNP Beneficiar” pentru plățile efectuate între clienți ; aceste două informații se vor completa doar în cazul plăților către Trezoreria Statului.
  • introducerea câmpului Număr evidenta a plații pentru plățile către Trezoreria Statului ( pentru alinierea cu cerințele Ministerului Finanțelor privind plățile către Trezorerie)
  • eliminarea opțiune de tip transfer Normal; se menține numai opțiunea de Urgență
  • eliminarea secțiunii dedicate ștampilei, având în vedere că aceasta a fost
  • eliminată
  • schimbări de culoare, font, structură.

BRD Romania spune ca noul sau formular poate fi folosit pentru plati intra bancare si interbancare in LEI doar pe teritoriul Romaniei atat de catre persoanele fizice, cat si de catre persoanele juridice. Asta inseamna ca oricine merge in cadrul unei agentii a bancii pentru a face un transfer de acest gen, ar trebui sa stie despre faptul ca trebuie sa aiba completat in prealabil formularul nou, altfel va fi obligat sa parcurga acest pas atunci cand va ajunge la agentie.

BRD Romania are pe website-ul sau disponibil noul formular pe care trebuie sa il completeze toata lumea, asa ca e bine sa il descarcati pentru a il putea completa in prealabil.