WhatsApp: Serioasa ATENTIONARE pentru Miliarde de Oameni din Lume

WhatsApp Serioasa ATENTIONARE Miliarde Oameni Lume

WhatsApp este in centrul unei extrem de importante atentionari care vizeaza miliarde de oameni din intreaga lume, iar aceasta nu este prima oara cand ea vine pentru foarte multi dintre cei care folosesc platforma in fiecare zi. Mai exact, vorbim despre o noua atentionare care are in centru atacurile de tip phishing care inca sunt in plina desfasurare in intreaga lume, WhatsApp fiind o tinta principala pentru hackerii care incearca sa obtina acces la conturile oamenilor obisnuiti.

WhatsApp este o tinta pentru ca exista foarte multi oameni care utilizeaza platforma in intreaga lume, peste 2 miliarde la numar, deci exista o baza foarte mare de conturi care pot fi furate, unele relativ usor. Metodele prin care sunt furate conturile variaza, insa in general hackerii se folosesc de naivitatea oamenilor si obtin acces la conturile lor prin tentative de logare si cererea codurilor de acces pentru autorizarea dispozitivelor pe care vor sa se logheze in platforma.

WhatsApp: Serioasa ATENTIONARE pentru Miliarde de Oameni din Lume

WhatsApp a emis inclusiv avertizari oficiale cu privire la aceste situatii, insa nu toata lumea stie cum sa reactioneze cand ajunge sa fie pusa in fata unei asemenea situatii, iar unii oameni au furate usor conturile. In general hackerii se folosesc de alte conturi furate pentru a fura conturi noi, mergand in general pe ideea de a-i pacali pe oameni folosind conturile sparte ale prietenilor lor, adica una dintre metodele care a avut succes surprinzator de mare pana in momentul de fata.

WhatsApp nu are cum sa ii protejeze pe oameni impotriva situatiilor de acest gen, recomandandu-le doar cum sa reactioneze pentru a se proteja singuri atunci cand li se cere sa-si cedeze codurile de acces pentru conturi. Din pacate foarte multa lume nu reuseste sa reactioneze cum trebuie in fata acestui tip de cereri, asa ca anual sunt furate foarte multe conturi WhatsApp de catre hackeri, asa ca trebuie sa fiti extrem de vigilenti la cererile pe care le primiti.

WhatsApp le cere oamenilor sa nu raspunda cererilor care vin de la diverse persoane prin intermediul platformei sale, si sa isi protejeze conturile pentru a nu ajunge in situatia de a le avea foarte usor furate.