TikTok: COSMARUL Moderatorilor care Analizeaza Violuri, Crime, sau Acte de Genocid

TikTok COSMARUL Moderatorilor Analizeaza Violuri Crime Acte Genocid

TikTok este una dintre cele mai mari platforme de socializare din intreaga lume, avand peste 1 miliard de utilizatori care publica sute, peste sute, de milioane de clipuri video scurte anual, iar o echipa de moderator trebuie sa analizeze mii de clipuri video cu violuri cu minori, cu acte de canibalism, si nu numai.

Un recent proces deschis impotriva Bytedance, compania care detine TikTok, acuza compania de faptul ca ii forteaza pe moderatorii sai sa traiasca zilnic intr-un adevarat cosmar din cauza clipurilor video toxice pe care sunt obligati sa le analizeze zilnic inainte ca ele sa apara in cadrul platformei de socializare.

TikTok ii si sanctioneaza pe moderatorii care nu analizeaza cu atentie clipurile video incarcate de catre utilizatorii platformei pentru a descoperi materialele caer contin acte sexuale cu minori, acte de violenta, acte de canibalism, sau diverse tipuri de infractiuni, pentru a impiedica publicarea lor in platforma.

Mediul de lucru exterm de toxic in care sunt fortati sa lucreze moderatorii TikTok a generat aparitia unor boli precum stresul post traumatic, afectiune intalnita de obicei la militarii care desfasoara misiuni in zone de razboi, insa in cazul moderatorilor este vorba despre constanta vizualizare a unor materiale video violente.

Vizualizarea a mii de clipuri video cu multilari, violuri, violente impotriva oamenilor si animalelor, plus diverse tipuri de acte extrem de violente, timp de chiar si pana la 12 ore pe zi, i-a fortat pe moderatori sa actioneze compania Bytedance in judecata si sa ceara conditii mult mai bune de munca.

Milioane de clipuri video de acest gen sunt incarcate zilnic in platforma TikTok, unele dintre ele chiar si din timpul genocidului din Myanmar, iar unii moderatori au raportat ca resimt oboseala extrema, probleme in a dormi noaptea, fluctuatii extreme ale greutatii, anxietate, stari de voma, si alte probleme fizice de sanatate.

“Deși nu comentăm cu privire la litigiile în curs, ne străduim să promovăm un mediu de lucru plin de grijă pentru angajații și contractorii noștri. Echipa noastră de siguranță colaborează cu firme terțe în munca critică de a ajuta la protejarea platformei și comunității TikTok și continuăm să extindem o gamă de servicii de wellness, astfel încât moderatorii să se simtă sprijiniți mental și emoțional.”

TIkTok sanctioneaza moderatorii care nu respecta programul sau de munca, si nu depisteaza continutul extrem de violent inainte ca el sa fie publicat in platforma, sanctionandu-I cu taierea unor procente din salariile lunare daca nu isi indeplinsc cotele zilnice de verificari pentru clipurile video incarcate.

Compania se apara spunand ca incaerca sa aiba grija de sanatatea fizica si mentala a angajatilor sai, asta in timp ce se bazeaza pe munca lor pentru a tine departe de ochii lumii acte de violenta care n-ar trebui sa fie vazute de catre cineva, insa ca si in cazul Facebook, moderatorii sunt cei are sufera cel mai mult de pe urma acestui proces.