DACIA Duster: Confirmarea OFICIALA, ce se Intampla cu SUV-ul Romanesc

DACIA Duster Confirmarea OFICIALA Intampla SUV Romanesc

DACIA Duster este unul dintre cele mai populare SUV-uri vandute in Europa, chiar daca vine de la o companie din Romania, iar noi informatii oficiale in legatura cu el ne dezvaluie cat de important este in tara noastra.

Conform datelor oficiale publicate de catre APIA, DACIA Duster a ramas si in 2021 cel mai bine vandut SUV din Romania, o realizare pentru care DACIA merita laudata pe deplin, mai ales ca exista concurenta serioasa in tara noastra in acest segment.

DACIA Duster nu a avut in final de 2021 chiar atat de bun, iar asta pentru ca vanzarile sale au totalizat doar 771 de unitati in luna decembrie, in scadere cu 55.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderea pe care Duster a inregistrat-o in vanzarile lunii decembrie este cea mai mare dintre toate modelele pe care DACIA le vinde in Romania, depasind Logan, sau Sandero, dar cu toate acestea, a ramas cel mai bine vandut model de SUV din Romania.

DACIA Duster: Confirmarea OFICIALA, ce se Intampla cu SUV-ul Romanesc

DACIA Duster a totalizat in 2021 vanzari de 9045 de unitati, in scadere cu 7.9% fata de anul 2020, iar in ciuda a ceea ce s-a intamplat in decembrie, scaderea in vanzari a fost mai mica pentru 2021 fata de Logan, sau Sandero.

Chiar daca actualul model de SUV este unul facut pe o platforma veche de 10 ani de zile, iar modelele nu au fost actualizate cu prea multe dotari de ultima generatie, iata ca masina este totusi cautata in continuare de catre multi romani.

DACIA Duster a fost in 2021 a doua cea mai bine vanduta masina din Romania, in urma Logan, ceva ce desigur ca nu a fost usor de realizat, dar pretul de vanzare pentru acest SUV a contat cel mai mult.

Daca pretul ar fi fost mai apropiat de cel al modelelor concurente din aceeasi gama, e foarte probabil ca SUV-ul companiei romanesti sa nu fi generat la fel de multe vanzari, insa compania a stiut la ce pret sa-si vanda modelele pentru a avea succes.

DACIA Duster va avea parte si in 2022 de cateva modificari, insa ele vor fi in principal estetice, pentru a integra noul logo al DACIA in mai multe elemente de caroserie, sau de interior.