Ministrul Energiei: Important Anunt Privind Noile Masuri Confirmate Oficial

Ministrul Energiei vorbeste despre noile masuri oficiale anuntate pentru milioane de romani din toata tara, ele fiind asteptate de ceva vreme de catre destule persoane, iar aici vorbim despre voucherele pentru consumatorul vulnerabil, care ar putea fi oferite de catre Ministerul Muncii.

Ministrul Energiei spune ca doar cei de acolo pot lua decizia de a oferi asemenea vouchere, iar separat de asta vorbeste despre compensatiile pentru caldura, si problema notificarilor pentru depasirea consumului in timp real, care se rezolva cu o cerere la furnizor pentru a se creste puterea in locatie.

“Problema cu voucherele la consumatorul vulnerabil este la Ministerul Muncii, nu este la noi, poate fi o idee buna, insa ideea este cui dai acel voucher, daca acel voucher, beneficarul acestui voucher este consumator vulnerabil, cum il identifici, ca pana la urma aici este problema.

Eu am evitati, si am dorit ca la nivelul compensarii sa nu punem oamenii pe drumuri, sa isi faca solicitari, sa aduca adeverinte de venit, sa isi demonstreze veniturile, de aceea am mers pe o plaja de consum, tocmai pentru a muta birocratia de la oameni, sa nu punem oamenii pe drumuri, la furnizori, care au baza de date, si printr-o aplicatie informatica pot automat emite facturile.

Birocratia se muta in partea celalalta, la furnizori, care sunt mai putini si pot fi gestionati mai usor la minister, la buget. Pe site-ul ANRE exista calculatorul de preturi atat la energie electrica, cat si la gaze naturale, iar acolo pot gasi preturile pentru serviciile furnizate in Romania.

La energie electrica avem in continuare cel mai mic pret din tara, 68 de bani, pentru energia pe care o produce si o furnizeaza Compania Nationala Hidroelectrica. Oferta a fost disponibila pana la sfarsitul anului, a fost prelungita In continuare de Hidroelectrica, si oamenii se pot muta.

Compensarea pentru incalzire se ofera doar pentru incalzirea folosind gaze naturale. Atentionarea privind consumul in timp real se refera la puterea care a fost solicitata la acelei case, la constructia bransamentului, in special in judetul Ilfov au venit acele notificari.”