Premier League: Schimbarile OFICIALE care le Aduc Probleme Mari Cluburilor

Premier League Schimbarile OFICIALE Aduc Probleme Mari Cluburilor

Premier League, campionatul englez de fotbal, unul din cele mai vizionate campionate de pe mapamond se confrunta cu o adevarata criza accentuata de aparitia variantei Omicron a COVID-19. Astfel, multe meciuri au fost amanate din cauza infectarii atat a jucatorilor cat si a persoanelor din staff-urile echipelor de fotbal.

Premier League ar putea primit totusi o lovitura si mai dura, iar asta deoarece potrivit The Telegraph, se spune ca Nadine Dorris, secretarul de stat pentru digitalizare, cultura, media si sport, din Regatul Unit, intentioneaza sa elimine exceptia care le permite sportivilor sa  sara peste izolarea de 10 zile, asigurandu-se astfel faptul ca fotbalistii, dar si alti sportivi, sunt tratati  asemenea oamenilor obisnuiti. De aici ar putea veni si posibiliatea ca fotbalistii din Premier League care nu au fost vaccinati sa aiba interdictie de joc in urma unor calatorii in strainatate.

Actualele reglementari le permit sportivilor care intra in Marea Britanie, si nu au fost vaccinati, sa evite carantina de 10 zile pentru a juca, sau pentru a se antrena, daca au un test negativ. Daca regulile vor fi schimbate, atunci exista posibilitatea ca jucatorii din Premier League sa nu poata evolua in unele dintre meciurile din campionatul regulat, daca au calatorit recent in afara Regatului Unit si inca nu s-au vaccinat.

Orice schimbare de acest fel va declansa un adevarat haos pentru cluburile din Premier League, dat fiind faptul  ca multe din echipele engleze sunt angrenate in Champion League, Europa League, sau Europa Conference League, deci in urma deplasarilor in tari terte, unii jucatori ar putea fi obligati sa stea in carantina..

Conform regulilor  de calatorie din Marea Britanie, persoanele nevaccinate care intra in Regatul Unit sunt obligate prin lege sa se autoizoleze timp de 10 zile, si sa faca teste PCR in ziua a doua si a opta dupa sosire.

Pe langa fotbal, un alt sport care ar putea fi foarte efectat de posibilele reguli noi este rugby-ul . Astfel Turneul Celor Sase Natiuni ar putea suferi si el, daca regulile propuse de secretarul de stat Nadine Dorris vor avea efect, avand in vedere tarile care participa de obicei la acest turneu: Anglia, Franta, Irlanda, Scotia, si Tara Galilor.