Valeriu Gheorghita: Atentie! Avertisment de Ultima Ora pentru Milioane de Romani

Valeriu Gheorghita ii atentioneaza pe milioanele de romani din toata tara cu un avertisment de ultima ora prin care incearca sa le transmita tuturor oamenilor din Romania faptul ca pentru a se proteja eficient in fata variantei Omicron a Coronavirus trebuie sa fie extrem de vigilenti.

Valeriu Gheorghita spune ca in interiorul spatiilor inchise este nevoie de o aerisire mult mai eficienta din cauza faptului ca aceasta noua varianta se transmite prin aerosoli, deci de aici vine si o parte din contagiozitatea mult mai ridicata care a generat explozii de cazuri noi atat in Romania, cat si in alte zone de pe glob.

“În spațiile închise, periodic, trebuie să aerisim încăperile, pentru că varianta Omicron nu se transmite doar prin acele picături de secreții respiratorii, care sunt mai grele și care stau foarte puțin suspendate în aer, ele se depun pe suprafețe, varianta Omicron se transmite și aerogen, adică prin aerosoli, care rămân mai multe ore suspendați în aer și.

Intr-o atmosferă închisă, neaerisită ne putem infecta foarte ușor, mai ales când numărul de persoane din acea încăpere este mare. Deci, acestea sunt elementele esențiale: aerisirea încăperilor, purtarea măștii de protecție, igiena personală și, desigur, distanțarea fizică față de persoanele cu care intrăm în contact.

Ca atare, deşi ne aşteptăm ca doar impactul vaccinării asupra transmiterii să fie mult mai diminuat în momentul de faţă comparativ cu impactul pe care îl avea faţă de variantele anterioare, vaccinarea cu schemă primară a persoanelor încă nevaccinate şi administrarea dozei de booster la cei care sunt eligibili rămâne o prioritate.

In felul acesta, vom reduce numărul de persoane care vor avea nevoie de tratament antiviral, care vor avea nevoie de spitalizare, care vor avea nevoie de internare în terapie intensivă sau care, din păcate, vor pierde lupta cu această afecţiune.

Este foarte important pentru noi să reducem povara infecţiei cu SARS-CoV-2, povara COVID-19 la nivelul întregii societăţi, să reducem presiunea pe sistemul medical, pentru că în felul acesta dăm posibilitatea şi altor categorii de bolnavi să beneficieze de servicii medicale de calitate.”