Nicolae Dica: Primele Declaratii despre Ladislau Boloni la Nationala de Fotbal a Romaniei

Nicoale Dica, este fostul jucator al echipei Steaua Bucuresti, si component al echipei nationale de fotbal Romaniei  intr-o perioada cand fotbalul romanesc inca mai avea ceva de spus pe plan international. In ultima perioada acesta a activat alaturi de Mirel Radoi ca si antrenor secund la echipa nationala de fotbal.

Nicolae Dica si-a incheiat contractul de antrenor secund la Nationala de Fotbal a Romaniei, insa continua sa fie optimism in ceea ce priveste viitorul echipei in urmatorii ani. Prezent in platoul unei emisiuni dedicate fotbalului fostul secund  a raspuns intrebarilor legate de nationala Romaniei.

Din punctul meu de vedere mi-as dori un antrenor care sa continue munca pe care am facut-o noi, pentru ca vad ca jucatorii au raspuns bine la ceea ce am cerut noi. Legat de faptul ca Ladislau Boloni ar fi favorit sa preia echipa nationala Dica a declarat:”Despre domnul Boloni nu pot sa-mi dau cu parerea pentru ca nu stiu filosofiile dansului, principiile, pentru ca eu nu am urmarit echipele dansului in ultima perioada. Ceea ce pot sa spun e, ca este un antrenor cu mare experienta, care a avut rezultate foarte bune, castigand campionate cu echipe din Portugalia,  Belgia, asta inseamna ca este un antrenor de valoare. Are nevoie de un staff care sa cunoasca foarte bine Campionatul Romaniei. Dupa ce voi vedea doua trei jocuri, cu el la conducere, abia atunci imi pot da cu parerea despre defensiva sau  atacul echipei nationale.” spune Nicolae Dica in interviu.

Nicolae Dica a vorbit inclusiv despre jucatorii care au ramas la nationala: Sunt jucatori cu un caracter extraordinar, jucatori pe care te poti baza,care muncesc la antrenament, care dau totul in pregatiri. Nu vezi jucatori care vin la echipa nationala si se antreneaza la 50 la suta, nu. In acest moment sunt jucatori la echipa nationala, Chiriches, Razvan Marin, Stanciu, care au personalitate, jucatori care pot sa tina un vestiar, sa faca un grup unit, iar din spate inca vin si alti jucatori tineri cu personalitate, Cicaldau, Hagi. De asta i-am spus lui Mirel sa continue, pentru ca eu cred ca acesta echipa nationala va deveni mult mai puternica in urmatorii ani”” 

Nicolae Dica nu a fost singurul care si-a dat cu parerea vis-a-vis de Nationala de Fotbal a Romaniei, Dorinel Muntean avand deasemenea cate ceva de spus. Munteanua declarat: ”Pe noi ne dor rezultatele, noi vrem rezultate, indiferent cum sunt, cu joc prost, modest, trebuie sa obtinem rezultate. Tot timpul am schimbat formula, am schimbat jucatori, a fost o debandada totala. Eu cred ca viitorul selectioner se va baza pe un nucleu de 30 de jucatori si va merge pe acel nucleu, iar noi nu trebuie sa uitam ca suntem Romania, nu trebuie sa schimbam obectivele nationale doar pe  placul antrenorilor. De aia spun ca Ladislau Boloni este o varianta buna,pentru ca are experienta si trebuie sa aiba in jurul lui oameni care sa-i spuna exact ce se intampla. Fotbalul romanesc are jucatori valorosi, dar  la nivelul nostru, noi nu ne batem cu Germania.”

Referitor la debandada la care se refera Dorinel Munteanu, Nicolae Dica a reactionat: ”Poate Dorinel Munteanu nu stie ca poate noi aveam  in  9 zile 3 jocuri, este greu sa joci in ritmul asta. Ca sa vorbesti trebuie sa analizezi inainte, nu stiu la ce  se referea Dorinel la debandada, a fost la antrenament sa vada ? Poate ii trimitem niste antrenamente sa le vada, daca era debandada. E usor sa vorbesti asa.”  a declarat Nicolae Dica.

Editor M.E.D.