BCR Romania: ATENTIONARE la Inceputul Anului 2022 pentru Clienti

BCR Romania ATENTIONARE Inceputul Anului 2022 Clienti

BCR Romania le transmite romanilor din toata tara o serie de atentionari extrem de serioase pe care nimeni nu ar trebui sa le treaca acum cu vederea, iar asta pentru ca vorbim despre ceva care ar trebui sa fie in atentia tuturor oamenilor.

BCR Romania incearca sa ii ajue pe romanii din toata tara sa se fereasca de problemele pe care le aduc acum atacurile cibernetice, iar situatia este una care poate degenera foarte rapid, din pacate pentru noi toti.

Prima recomandare pe care banca ne-o face este sa ne uitam cu mare atentie la bancomatele de la care scoate banii pentru a fi siguri ca acestea n-au fost modificate de catre oameni de rea vointa, iar asta deoarece cardurile pot fi clonate, si PIN-urile furate.

Daca tot vorbim de PIN-uri, indiferent de unde scoatem bani, banca ne recomanda sa acoperim zona tastaturii cu mana cand introducem PIN-ul, si sa nu il notam in memoria telefonului, sau sa cerem ajutorul unei persoane pentru a scoate bani, si a ii spune PIN-ul.

Cand vine vorba despre platile facute la comercianti folosind POS-uri, ar trebui sa fim atenti ca persoana care a luat cardul nostru pentru a inregistra plata sa fie mereu in vazul nostru, astfel incat sa nu cloneze cardul cu un aparat special inainte de a inregistra plata.

Daca se intampla sa fie respinsa vreo tranzactie, atunci e important sa cerem ochitanta care sa confirme acest lucru, iar lunar sa verificam toate tranzactiile facute prin conturile noastre, si sa anuntam banca daca apar probleme.

In cazul tranzactiilor facute prin internet, atunci este extrem de important sa ne uitam cu atentie unde introducem datele cardurilor noastre pentru a fi siguri ca nu o facem intr-o pagina care nu este securizata, si nici nu apartine vreunui procesator de palti.

In cazul in care descoperim ca exista vreo problema cu vreuna dintre tranzactiile care au fost facute prin conturile noastre, este important sa anuntam banca pentru a fi luate masurile potrivite pentru a ne proteja.

Mai multe informatii importante cu privire la securitatea bancara sunt disponibile pe website-ul bancii in momentul de fata, asa ca este important sa le analizati pentru a sti cum va puteti proteja cel mai eficient impotriva hackerilor.