Raed Arafat: Anuntul Oficial Ingrijorator pentru Toti Romanii in Valul 5

Raed Arafat a dezvaluit astazi intr-o conferinta de presa ceea ce cam toata lumea stia deja, mai exact faptul ca se inregistreaza o crestere semnificativa a numarului de cazuri noi de Coronavirus in aceasta perioada, varianta Omicron fiind la baza acestei cresteri.

Raed Arafat vorbeste si despre faptul ca exista un numar foarte mare de persoane nevaccinate care isi pierd viata din cauza infectarii, 90% dintre cei care isi pierd viata la ATI fiind persoane nevaccinate, astfel ca procentul este unul extrem de ridicat.

“Deci, la acest moment, între 6 și 13 ianuarie, putem vorbi de o creștere semnificativă – în 6 ianuarie aveam 6.018 cazuri, acum, în 13 ianuarie, suntem la 9.785 de cazuri. Asta arată cât de rapidă este creșterea în acest moment.

Însă, la terapie intensivă am urcat de la 400 de pacienți la terapie intensivă în 6 ianuarie, în 13 ianuarie, la 441. Dar vreau să subliniez că în ultimele 24 de ore s-au internat 24 de pacienți la terapie intensivă. Este o cifră importantă, deci 24 de pacienți la terapie intensivă internați în ultimele 24 de ore, care este o cifră mult mai mare decât cele pe care le-am avut în ultimele zile, unde erau creșteri de 1-2, am avut și de 10, dar acum chiar 24 de cazuri.

Vom vedea în următoarele zile care va fi evoluția și aici revenim la ce zicea și domnul doctor Gheorghiță, că la persoanele vulnerabile, chiar dacă este variantă Omicron, este posibil să aibă un impact asupra lor și este posibil să ajungă și la terapie intensivă. R

evin și la analizele făcute și de INSP și la statistici mondiale, care demonstrează că persoanele nevaccinate sunt cele care sunt cel mai vulnerabile să ajungă la terapie intensivă, iar mortalitatea este de aproximativ 90% la persoanele nevaccinate, care sunt în terapie intensivă. 10% rămân persoane vaccinate cu comorbidități și cu altele.

Adică mai bine zis 90% din cei decedați în terapie intensivă, că să fiu corect în exprimare, 90% din persoanele care decedează în terapie intensivă sunt persoane nevaccinate, 10% sunt persoane vaccinate, în marea parte a lor cu comorbidități.”