Ministrul Educatiei: Hotarari de Ultima Ora cu Schimbari Fundamentale in Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o serie de noi hotarari de ultima ora cu schimbari fundamentale pentru scolile din toata Romania si milioane de elevi din toata tara, ele fiind extrem de importante si cerute de catre foarte multa lume pana in momentul de fata.

Ministrul Educatiei vorbeste despre educatia pentru mediu care va deveni o componenta a unor discipline scolare, dar si despre o noua lege a Educatiei care va stagili foarte multe modificari importante, inclusiv pentru bursele scolare, care vor fi schimbate si modificate mai clar.

“Facem in continuare, sa stiti ca, competentele digitale, partea de digitalizare din PNRRR este o componenta extrem de importanta, dar pana cand vom fi capabili sa asigura o predare online fara pierderi va dura, atat in Romania, cat si in alte state. Educatia pentru mediu este o componenta importanta.

Este un raport disponibil pentru dezbatare publica pana in data de 11 februarie, vreme de 30 de zile. M-am pronuntat deja astazi ca in procesul de revizuire a curicumului luam serios in considerare introducerea in calendarul activitatilor scolare a unei saptamani versi. O saptamana verde in care elevii sa poata deprinde elemente care tin de educatia pentru mediu, in mediul natural, in natura, in afara scolii, asa cum este saptamana altfel acum.

Romania educata este un program care debuteaza, deja ne preocupam de primul aspect. Va fi o noua lege a Educatiei, avem deja planurile cadrul pentru care ne-am angajat pentru liceu sa fie disponibile in septembrie 2023. In aceste planuri cadru cu siguranta vor fi cuprinse toate acele solicitari,a steptari, ale societatii, inclusiv educatia pentru mediu.

Educatia pentru mediu va avea componente in ora de geografie, in ora de economie, in ora de educatie tehnologica, nu neaparat o disciplina noua, educatia pentru mediu, dar ea este foarte importanta. Va fi o noua lege a Educatiei in care vom clarifica foarte multe lucruri pe care societatea le asteapta, inclusiv sistemul de burse.

Prin consultare vom avea o serie de burse foarte clar destinate celor cu merite adevarate, si celor cu nevoi sociale si medicale adevarate, intr-un cuantum care sa fie atat de atractiv incat sa merite sa lupti pentru acea bursa, si pentru niste criterii foarte clar stabilite, si trecute in lege, pentru a nu se schimba an, de an.”