CNCAV: Atentionare privind o Imagine Falsa cu Manechini in Spitalele COVID

CNCAV Atentionare Imagine Falsa Manechini Spitalele COVID

CNCAV ii atentioneaza pe romanii din toata tara cu privire la o imagine cu care anumite persoane incearca sa genereze impresia ca spitalele COVID sunt pline de manechine, nu de oameni, dar acea imagine nu are legatura cu Romania, si nici cu pandemia, explicatia fiind mai jos.

“O altă bazaconie este preluată în mediul online. Spitalele sunt pline cu manechine, nu cu bolnavi.

O fotografie a ministrului elvețian al Sănătății, Alain Berset, aflat într-o cameră cu manechine puse pe paturile de spital, a fost distribuită de mii de ori în ianuarie 2022, în limba română, pe rețelele de socializare de către utilizatori. Aceștia sugerează că guvernul manipulează oamenii să creadă că pandemia de Covid-19 este reală.

Dar această imagine este mai veche, de la sfârșitul anului 2020, și îl arată pe Berset într-o sală de practică a unei școli de asistență medicală, unde manechinele sunt folosite pentru a pregăti studenții, nu într-un spital.

Imaginile au început să circule încă de la sfârșitul anului 2020 în mai multe limbi, iar AFP a verificat deja aceste afirmații în spaniolă și germană în ianuarie 2021.

Situație reală:

Elveția trece în prezent printr-un al cincilea val al pandemiei, numărul de noi infecții zilnice cu coronavirus atingând cote fără precedent, cu peste 32,000 de cazuri noi raportate pe 14 ianuarie 2022, potrivit datelor guvernamentale.
De la începutul pandemiei, Elveția a înregistrat până pe 13 ianuarie 2022 peste 1,5 milioane de cazuri de coronavirus și peste 12,000 de decese.

Aproximativ 67% din populație a primit două doze de vaccin împotriva Covid-19 și 22% din populație a făcut și doza booster. Elveția are din 14 ianuarie 2022 o ocupare de 76,7% a unităților de terapie intensivă și 80,3% din capacitatea totală a spitalului.”