DIGI Mobil: Schimbarea RCS & RDS, ce a OPRIT, Cum Afecteaza Clientii

DIGI Mobil Schimbarea RCS & RDS OPRIT Afecteaza Clientii

DIGI Mobil este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din toata Romania in momentul de fata, compania avand peste 4 milioane de abonati in toate judetele tarii, iar numarul acestora continua sa creasca.

DIGI Mobil a facut investitii substantiale pentru a reusi sa ajunga la un asemenea numar de clienti, insa o zona in care a sistat investitiile de aproape 2 ani de zile este cea legata de reteaua 5G, care nu a mai progresat absolut deloc in ultimii aproape 2 ani.

DIGI Mobil a investit initial sume serioase in reteaua sa 5G din Romania, insa totul s-a oprit la un an distanta din momentul in care Huawei a inceput sa aiba probleme cu SUA.

DIGI Mobil a tinut cont si de debutul pandemiei de Coronavirus, insa si de faptul ca Guvernul Romaniei nu permite folosirea echipamentelor Huawei in retelele de telecomunicatii 5G, iar ANCOM inca nu a scos la licitatie frecventele in baza carora urmeaza sa fie facute viitoarele retele.

DIGI Mobil a decis sa isi opreasca dezvoltarea retelei 5G, desi are destule localitati din tara in care ofera acoperirea, iar masura este una contrara celor pe care Orange, sau Vodafone, le-au luat, de exemplu.

Telekom nu are vreo retea de telecomunicatii in Romania in momentul de fata, insa DIGI Mobil are cam a treia cea mai mare, daca nu ma insel, iar asta pentru ca e greu de spus ce are Vodafone, din moment ce nu spune prea multe despre investitii.

DIGI Mobil nu a mai vorbit de peste 1 an de zile despre evolutia retelei sale 5G, desi in mod clar este un element foarte important al strategiei de viitor a companiei, doar ca nu se stie clar cam ce rol va avea.

Atat timp cat statul roman nu va scoate la licitatie frecventele pentru retelele 5G, e destul de clar faptul ca nici acest operator detinut de catre RCS & RDS, dar nici altii, nu vor mai fi chiar atat de dornici sa faca investitii serioase in retelele 5G din tara.

Retelele 5G au avansat incet la nivel global, iar asta din cauza pandemiei de Coronavirus, in principal, intreaga evolutie a omenirii bazata pe ele fiind in cea mai mare masura blocata de pandemie.