Ministrul Educatiei: Noile Masuri de Ultima Ora in Scoli, Ce Elevi sunt Afectati

Ministrul Educatiei a vorbit despre noile masuri de ultima ora pentru scolile din toata Romania, ele fiind impuse cu impact pentru milioane de elevi din toata Romania, iar conform oficialului Guvernului, decizia de a se impune scoala online nu va fi luata rapid, si nici usor.

Ministrul Educatiei a dat un ordin recent in care a modificat felul in care se trece la scoala online, iar presiunea pe spitale conteaza mai mult decat cazurile, dar testele raman in continuare un punct important in lupta impotriva Coronavirus.

Alexandru Rafila a spus ca in momentul in care va fi o problema, o presiune majora pe spitale si pe sectiile ATI, atunci abia se va lua in considerare si aceasta masura, pe care sa o discute si cu noi, cu ministerul, de trecere in online a tuturor scolilor din Romania, insa este o situatie la care nu am ajuns, si sper sa nu ajungem.

Am inteles de la ministrul Sanatatii ca trebuie totul legat de presiunea care se pune pe spitale, acesta fiind unul dintre parametrii care se ia in calcul pentru eventualitatea intrarii in online a scolii. Vacanta fortata a fost deja data anul trecut, cu consecinte foarte neplacute, cu elevii de gimnaziu si liceu care au inceput scoala mai devreme, cu vacanta intersemestriala care nu exista. Deja sistemul de educatie a suferi foarte mult.

De la o saptamana la alta, numarul testelor confirmate prin teste PCR a crescut, 236 de copii identificati inca din faza incipienta cu virusul SARS-CoV-2 inseamna 236 de cai de transmitere, multiplicare, a virusului mai putin, inseamna 236 de copii care pot lua un tratament usor inainte de a ajunge la situatii ingrijoratoare.

Cred ca testarea este buna, stiut fiind faptul ca are o precizie care este insuficienta, de aceea este cea mai simpla forma de testare, considerata non-invaziva, pentru ca va reamintesc, au existat anul trecut 1.3 milioane de teste cu exudat naso-faringian care nu au fost folosite deoarece erau considerate invazive

Au fost solicitate aceste teste, apoi ati vazut ca o mare parte dintre parinti, din pacate, le-au vandut pe OLX. Nu stim, nu avem control, din pacate asa cum spunea si doctorul Raed Arafat, cum s-au folosit, si de aceea intr-adevar, chiar daca supar, cred ca fara implicarea cadrelor didactice, dar sub supravegherea lor, exista elevi care vor sa se testeze.