Romania Permite Vaccinarea cu Doza Booster la 4 Luni dupa Schema Completa

Romania Permite Vaccinarea Doza Booster 4 Luni Schema Completa

Romania incepe sa permita efectuarea dozei booster la minim 4 luni de la vaccinarea cu schema completa, un trend pe care l-am vazut adoptat deja in mai multe tari din Europa, sau din afara Europei, asa ca era de asteptat sa se intample fix acelasi lucru inclusiv in tara noastra.

CNCAV a anuntat ca incepand cu data de 17 ianuarie va fi permisa efectuarea dozei booster la minim 4 luni din momentul in care a fost finalizata chema completa de vaccinare, iar numai vaccinurile de la Pfizer si Moderna pot fi folosite.

“Doza de rapel (booster) – la 4 luni de la schema completă de vaccinare!

Începând cu data de 17.01.2022, doza de rapel a vaccinului COVID-19 are recomandare fermă de a se efectua doar cu produse pe bază de ARN mesager (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 4 luni.

Administrarea dozei de rapel a vaccinului COVID-19 se recomandă mai ales următoarelor grupe populaționale:

  1. persoane cu risc mare de expunere (personal medico-sanitar și social, personal din educație);
  2. persoanele considerate vulnerabile (persoane cu vârsta peste 65 de ani și persoane cu boli cronice indiferent de vârstă).

Doza de rapel se va efectua la cerere pentru restul persoanelor cu vârsta peste 12 ani pentru care au trecut mai mult de 4 luni de la schema completă.

Pentru persoanele cu istoric de infecție cu SARS-CoV-2 și vaccinate cu schemă completă în antecedente nu este neapărat necesară, dar nici nu se contraindică doza de rapel a vaccinului COVID-19.”