Ministrul Educatiei: Anunt de Ultim Moment, Decizia Refuzata in Scoli, Abuzurile Denuntate

Ministrul Educatiei a dezvaluit intr-un anunt de ultim moment o decizie pe care refua sa o aplice pentru scolile din Romania, dar si abuzurile despre care foarte putini romani stiu, in primul rand fiind vorba despre dorinta de a nu muta datele pentru desfasurarea Bacalaureatului si a Examenelor Nationale.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre abuzurile pe care le suporta de la cei care folosesc retelele de socializare, dar si apelurile telefonice, pentru a il intimida sa renunte la masuri precum testarea in scoli, vaccinarea pforesorilor, sau intrarea in online.

“Nu putem sa mutam examenele Nationale, si nu vream sa mutam examenele Nationale, de la datele cunoscute, Bacalaureat si Evaluare Nationala, si atunci daca am fi obligati, vacanta fortata in niciun gaz, iar intrarea in online deasemenea genereaza pierderi pentru elevi.

Scoala cu prezenta fizica in conditii de siguranta, si non-vaccinare, non-testare, in captul meu este o fractura logica. Este un exemplu clasic, sa se schimbe, dar nu la mine, sa se vaccinze, dar nu eu. Din pacate sunt unii care gandesc in acest mod. O sa continui sa ofer argumente, sa apeleze la cei cu competente epidemiologice, sa organizam intalniri.

Voi ramane cat se poate de stabil in pofida faptului ca primsc zilnic sute, muilte sute, de mesaje care nu sunt deloc educative, cu foarte multe cuvinte care intregesc spectrul colorat al limbii romane. Sunt sute in fiecare zi, si sunt telefoane care suna noaptea incontinuu. Sunt foarte multi curajosi in spatele retelelor sociale, sau unii sunt asumati.

Aceia care au o rezistenta mai mica la aceste presiuni, sigur ca prefera sa dea raspunsul despre care ati vorbit: vreau sa mearga copilul la scoala, dar sub nicio forma nu vreau sa fie testat, nu vreau sa fie vaccinat, dar aceasta este o fractura logica. Eu nu fug de raspuns, dar avand atat de multe subiecte de reglat in educatie, nu fac parte din echipa de negociere pentru certificatul COVID.

Am un vot al meu, care atunci cand a fost cazul l-am dat, iar colegii care negociaza, imi place sa cred, cu argumente stiintifice acest lucru, vor ajunge la o concluzie, si voi adapta decizia mea la concluziile negocierii.”