DNSC: Atentionare Privind Coletele Expediate prin DHL in Romania

DNSC Atentionare Coletele Expediate DHL Romania

DNSC le emite tuturor romanilor din tara o atentionare extrem de serioasa cu privire la coletele expediate prin DHL, iar asta pentru ca este in desfasuarare un atac cibernetic despre care toata lumea ar trebui sa stie pentru a nu avea datele furate.

“În ultimele zile, echipa Directoratului Național de Securitate Cibernetică a primit notificări de la utilizatori din România care au primit mesaje de tip SMS, nesolicitate, în care erau informați că ar urma să primească un pachet prin curier rapid. Mai multe informații despre atac și cum ne putem proteja, în articolul de pe site.

Nu este prima dată când acest tip de atac vizează utilizatori din România. Flubot este o variantă de troian bancar care afectează dispozitivele care rulează sistemul de operare Android.

În spatele acestui mesaj se află o tentativă de atac tip #phishing, o încercare a atacatorilor de a extrage date sensibile de la utilizatori.

Acest atac conține și o componentă de răspândire de #malware, care se activează în momentul în care mediul de pe care se face click este unul cu sistem de operare #Android.”