Raed Arafat: Evolutia Valului 5 NU Impune Aplicarea de Noi Restrictii

0

Raed Arafat Evolutia Valului 5 NU Impune Aplicarea Noi Restrictii

Raed Arafat a dezvaluit in mod oficial faptul ca in momentul de fata evolutia valului 5 nu impune aplicarea de noi restrictii pentru romanii din toata tara, ceva ce desigur ca este o veste buna, in special pentru ca mai putini oameni sufera din cauza variantei Omicron.

Raed Arafat spune ca deocamdata numarul de pacienti care se afla la terapie intensiva a ajuns la 500, chiar daca vorbim despre foarte multe cazuri noi inregistrate in ultimele doua saptamani, astfel ca probabil vom vedea noi restrictii majore doar daca numarul de persoane internate la ATI va creste exponential.

“Din fericire, impactul nu e unul major, care să necesite paturi şi capacităţi suplimentare. Astăzi am depăşit 500 de cazuri în secţiile de terapie intensivă, dar capacitate pentru preluare încă există. Monitorizăm foarte atent acest lucru.

Cu cât creşte numărul cazurilor pozitive, există posibilitatea să crească şi numărul cazurilor din terapie intensivă în continuare. Astăzi am avut 43 de pacienţi noi în terapie intensivă. Sunt zile în care avem doi pacienţi noi în terapie intensivă sau sunt zile în care avem 20 sau 30, dar astăzi am avut 43.

Dacă va continua impactul pe terapie intensivă normal că ăsta e un semnal de alarmă că există un impact serios, mai ales că avem persoane nevaccinate vulnerabile. Nu toate formele sunt cauzate de Omicron, sunt şi forme cauzate de Delta. Rolul nostru este să ne pregătim să creştem capacitatea, dacă este nevoie, în continuu.”