Valeriu Gheorghita: Ce Avertizare de Ultim Moment Ingrijoreaza Milioane de Romani

Valeriu Gheorghita Avertizare Ultim Moment Ingrijoreaza Milioane Romani

Valeriu Gheorghita ii avertizeaza pe milioanele de romani din toata tara cu un anunt oficial despre care trebuie sa stie toti oamenii chiar acum, iar asta deoarece medicul militar vorbeste despre faptul ca vaccinarea a facut diferenta in valul 5 de infectari cu Coronavirus in multe tari.

Valeriu Gheorghita spune ca vaccinarea protejeaza oamenii de spitalizare, chiar si cand vine vorba despre varianta Omicron, mult mai contagioasa, dar chiar daca ea genereaza forme la fel de grave precum varianta Delta, imunizarea protejeaza impotriva spitalizarii si decesului.

“Accentuez aceste date pentru că este important în ceea ce privește protecția față de varianta Omicron și am văzut diferențele dintre țări care au o rată încă mică de administrare a dozei booster și țări care au o rată crescută de administrare a dozei booster.

Cum este Marea Britanie, Danemarca, care au peste 60% rată de administrare a dozei de booster şi, dacă ne uităm la rata de spitalizare, aici sunt diferențe, mai ales la populația vulnerabilă, care pierde protecția mai repede după o primă schemă de vaccinare și care are nevoie, cât se poate de clar, de administrarea dozei booster pentru restabilirea protecției.

Vreau să mai spun două vorbe despre eficiența vaccinurilor față de varianta Omicron și cu acest lucru închei. Se observă în momentul acesta, în baza datelor științifice publicate, o decuplare, dacă vreți, sau o dihotomie în ceea ce privește eficiența vaccinurilor actuale pentru varianta Omicron, vizavi de protecția față de infecție, respectiv protecția față de spitalizări și față de decese.

Ca atare, după o primă schemă de vaccinare, protecția față de infecție este limitată, este considerabil scăzută, însă se menține o protecție față de spitalizări și față de riscul de deces; această protecție este, în momentul de față, considerată ridicată, cu atât mai mult după administrarea dozei de booster.

Practic, studiile publicate recent ne arată că protecția unei prime scheme de vaccinare față de infecție, inclusiv infecția simptomatică, este de circa 30%, iar protecția după o primă schemă de vaccinare este de aproximativ 50% față de riscul de spitalizare și față de deces, și aici vorbim de varianta Omicron.” a declarat medicul.