Formula 1: AVERTISMENTUL Dur pentru Lewis Hamilton si Max Verstappen

Formula 1 AVERTISMENTUL Dur Lewis Hamilton Max Verstappen

Formula 1 este o competitie sportiva de automobilism care se organizeaza anual sub forma a doua campionate mondiale, Campiontul Mondial al Pilotilor si Campionatul Mondial al Constructorilor. Acesta este un sport foarte iubit de oameni, in special de catre pasionatii de automobilism, toate etapele fiind televizate in numai putin de 200 de tari.

Campionatul Mondial de Formila 1 de anul acesta ajunge la cel de-al 73-lea sezon. Dupa ce sezonul trecut am avut parte de un final incendiar, castigatorul campionatului (Max Verstappen) fiind decis in ultima etapa, in chiar ultimul tur, anul acesta campionul mondial va fi decis mai devreme fata de anii anteriori, pentru a evita suprapunerea peste Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Formula 1 va avea unele pe plan organizatoric, astfel ca pilotii echipelor participante in Campionatul Mondial 2022, in frunte cu Lewis Hamilton, sunt avertizati ca pentru a participa la Marele Premiu din Australia, care are loc in aprilie 2022, trebuie sa fie vaccinati, si conform spuselor sefului cursei „nu mai exista o scutire pentru nimeni”. Astfel echipele sunt avertizate din timp cu privire la vaccinarea pilotilor pentru a evita scenariul derulat la Australian Open, care l-a avut in prim plan pe Novak Djokovic.

Formula 1 se va derula chiar si fara marile staruri Lewis Hamilton, Max Verstappen (actualul campion mondila) si altii, care nu vor avea parte de tratament special, nici in Australia, si nici in alte tari in care accesul e bazat pe vaccinarea obligatorie.

Exista toleranta zero. Indiferent daca te cheama Lewis Hamilton sau Valentino Rossi, daca esti pozitiv, nu vei concura in acel wekeend.”, spune directorul executiv al cursei Andrew Westacott. ”Regulile sunt simple la intrarea in tara si sunt simple si de aplicat de catre Formula 1. Pentru a participa la eveniment trebuie sa fii 100% vaccinat si nu se va cauta o scutire pentru nimeni.Aceste reguli sunt intelese de Formula 1, sunt intelese de FIA (Federatia Internationala de Automobilism) si vor fi inscrise in regulamentele sportive.