Coronavirus Romania: Numarul Nou de Cazuri Noi in 26 Ianuarie 2022

Coronavirus Romania Numarul Nou Cazuri Noi 26 Ianuarie 2022

Coronavirus genereaza zilnic noi recorduri de infectari in toata lumea, din pacate inclusiv in Romania, unde ieri am avut o noua cifra maxima de la debutul pandemiei, in 2020, si pana in prezent, iar astazi, 26 ianuarie 2022, avem parte de un nou record de infectari, asa cum anuntau autoritatile de ceva vreme.

Coronavirus va genera saptamana aceasta aproape 30.000 de infectari zilnice timp de cateva zile, conform estimarilor facute de catre expertii in sanatate public, iar asta in conditiile in care ei spun ca in spitale exista un numar redus de pacienti, totusi, inclusiv la terapie intensiva, acolo unde sunt de obicei problemele cele mai mari.

Toata aceasta situatie nu a avut vreun impact asupra campaniei de vaccinare, care ramane la un nivel foarte redus in continuare, din pacate, deci e de asteptat ca lucrurile sa nu se imbunatateasca prea curand, ceea ce ne-ar putea aduce pana in vara inca un posibil val de infectari, poate tot bazat pe varianta Omicron, daca nu pe alta noua.

“Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 decese. Nu au fost raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”

Cifrele oficiale finale vor fi anuntate dupa ora 13:00.