Valeriu Gheorghita: Extrem de Buna Veste de Ultim Moment, ce Trebuie sa Stie Romanii

Valeriu Gheorghita Extrem Buna Veste Ultim Moment Trebuie Stie Romanii

Valeriu Gheorghita transmite o veste extrem de buna pentru milioane de romani din toata tara, iar asta deoarece pana in momentul de fata el ne spune ca miliarde de doze de vaccin au fost administrate pentru miliarde de oameni d pe intregul glob de catre autoritatile diverselor tari.

Valeriu Gheorghita spune ca in baza numarului foarte mare de doze administrate pana acum, se cunoaste deja un profil de siguranta pentru vaccinurile existente, astfel ca recomanda in continuare cu tarie efectuarea vaccinurilor, inclusiv pentru copiii de 5 – 11 ani.

“Trebuie sa intelegem ca la acest moment suntem la mai bine de un an de zile de la debutul campaniilor de vaccinare, si mai bine de jumatate din populatia Pamantului a primit cel putin o doza de vaccin, miliarde de doze au fost administrate, si cunoastem aproape tot din punct de vedere al sigurantei vaccinului, si a datelor de eficienta, care se schimba in functie de varianta virala circulanta.

Inclusiv pentru copii, cel putin pe datele din SUA, in momentul de fata peste 25% dintre copiii eligibili cu varsta 5 – 11 ani au primit cel putin o doza de vaccin. Vorbim aici despre circa 8 milioane de copii care au primit cel putin o doza de vaccin, iar datele de siguranta sunt foarte bune, pentru ca oamenii isi pun problema privind riscul de miocardita.

La aceasta grupa de varsta, asa cum am spus, inseamna 2 cazuri la 1 milion de doze administrate. A fost de-a lungul timpului distribuita informatia privind riscul de infertilitate, care s-a dovedit a fi una falsa, care este in mod recurent adusa in spatiul public atunci cand se vorbeste de vaccinuri noi, s-a demontat informatia, este falsa, inselatoare.

Vaccinul Pfizer este folosit in Romania, este unul pediatric, practic doza este de 10 mg, o treime din doza pentru copiii de peste 12 ani. Trebie sa intelegem ca schema de vaccinare consta tot in doua doze administrate la 3 saptamani, dar este nevoie de prezenta parintilor, sau a reprezentantilor legali pentru triajul medical.

Procedura medicala este similara cu cea de pana acum, se asteapta 15 minute dupa vaccinare pentru monitorizare, si sunt 231 de cabinete de vaccinare active la acest moment, si peste 3400 de programari deja efectuate in aceasta perioada pentru copii.”