Raed Arafat: Evolutia Cazurilor de Coronavirus in Ultimele 7 Zile in Romania

Raed Arafat prezinta mai jos evolutia cazurilor noi de Coronavirus in Romania pentru ultimele 7 zile, aratandu-ne cat de mult a crescut numarul zilnic de infectari, dar si in ce situatie se afla spitalele in aceasta perioada cu foarte multe cazuri noi.

“Deci în 20 ianuarie 2022 am avut 19.105 cazuri. În 27 ianuarie, deci la diferența de șapte zile, suntem la 31.683, ieri fiind atins un record de 32.000, peste 32.000 de cazuri. Asta arată că, la acest moment, încă ne aflăm pe un trend crescător clar a numărului cazurilor pozitive, care rezultă din teste.

La nivelul secțiilor de ATI, în 20 ianuarie am avut 547, în 27 ianuarie am ajuns la 731 de cazuri în secțiile de ATI. Creșterea asta este cea care o monitorizăm și urmărim. Dacă continuăm această creștere, este posibil ca săptămâna viitoare să ajungem la 1.000 sau să depășim 1.000 de cazuri de terapie intensivă.

Acest lucru se va reflecta, bineînțeles, cu transferurile între județe și cu acoperirea nevoii prin transferul unui pacient la alt județ, care are paturi libere, dacă județul respectiv nu mai are. Pentru asta activează și lucrează echipa medicală de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a intervenției.

Decesele – din păcate, în ultimele zile am avut creșteri la decese. Astăzi avem 71 de decese, ieri, dacă nu greșesc, au fost peste 90 de decese. La partea de pozitivare și rata pozitivării, ce este un lucru foarte pozitiv vedem că numărul testelor a crescut, însă, în același timp, rata de pozitivare este una foarte importantă, iar acum este stabilizată, în ultimele două-trei zile la 30-31-32% din totalul testelor și acest lucru iarăși este un semn asupra faptului că există un număr mare de cazuri în comunitate.”