Posta Romana: Noua Avertizare Privind Atacurile Cibernetice in Romania

Posta Romana Noua Avertizare Atacurile Cibernetice Romania

Posta Romana ne transmite o noua avertizare extrem de serioasa cu privire la atacurile cibernetice care inca au loc in Romania in aceasta perioada, din pacate, iar asta in conditiile in care ele se tot desfasoara de o perioada buna de timp.

Posta Romana are imaginea folosita in multe atacuri cibernetice de acest gen, dar din pacate nu are ce sa faca pentru a le opri, ci doar poate sa ne atentioneze pentru a fi atenti si a nu fi pacaliti.

“Hackerii atacă din nou!

Imaginea Poștei Române este folosită pentru atacurile cibernetice asupra dispozitivelor dumneavoastră.

Dacă sunteți anunțați printr-un SMS sau e-mail că urmează să primiți un colet și pentru a urmări expediția trebuie să dați click pe un link, analizați-l cu o soluție de securitate, înainte de a face click.

Mai mult:

Dacă primiți mesaje cu astfel de solicitări,

  • Nu deschideți!
  • Marcați-l ca spam!
  • Nu accesați niciunul din link-urile prezente în mesaj!

#PoştaRomână comunică doar prin intermediul adreselor oficiale de e-mail (suportclienti@posta-romana.ro, noreply@posta-romana.ro).

Poșta Română nu solicită clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe vamale.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC are și un ghid pentru identificarea tentativelor de fraudă online pe https://sigurantaonline.ro

Fiți vigilenți și păstrați-vă datele personale și informațiile bancare în siguranță!”